Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Agar-Agar Koktail Sedap

Resepi Agar-Agar Koktail Sedap

Resepi Agar-Agar Koktail – Hari ini adalah hari libur kedua Aidil Adha. Saya terisak-isak ketika saya menyaksikan peperiksaan Bab motivasi Pagi dan bencana di mana apabila dipanggil peperiksaan, orang akan berkata, bersabar kerana peperiksaan diberikan kepada mereka yang mampu membelinya.

Tetapi tidak ada yang pernah menyebut apa yang mereka telah diuji apabila mereka dinaikkan pangkat menjadi pegawai sebagai Ketua Pejabat atau mendapat projek dan kekayaan. Mereka tidak melihat kesenangan dan rahmat sebagai ujian. Walaupun ujian keseronokan adalah yang paling berbahaya kerana mungkin untuk mengasingkan diri anda kepada Tuhan.

Apa yang saya lihat sendiri, sibuk yang ketika diresmikan sebagai Pengerusi Pejabat tidak akan ada waktu untuk menghadiri majlis sains atau solat shalat surau. Terlalu sibuk dengan urusan dunia. Begitu juga ada orang yang berfikir tentang kematian ahli keluarga seperti ibu sebagai ujian sementara kematian adalah sesuatu yang pasti.

Jadi, jika ibu mati, jadilah anak yang murni. Jadikan perbuatan baik dan amal dengan doa dan harta kepada ibu yang meninggal dunia. Itulah cara sebenar, bukan dengan kesedihan dan menangis. Walau apa pun, kami bersyukur apabila diuji tanpa mengira bentuk ujian. Ceritakan kisah Allah kerana Allah Maha Penyayang dan Pengampun.

Resepi Agar-Agar Koktail
Gambar agar agar koktail

Pada masa yang sama, tanya juga siapa yang sebenarnya diuji untuk kita yang dilanda bencana atau orang-orang di sekeliling kita yang tidak menjaga ketika kita dilanda bencana. Kesimpulannya, tidak ada manusia yang belum pernah diuji?

[irp]

Sekarang kita menyentuh pemasak bab kecil juga. Sebagai hidangan pencuci mulut, saya juga menyediakan koktel yang mudah. Sudah tentu nak mudah jer mudah. Untuk bersesuaian untuk dimakan dengan keren yang sejuk selepas makan pesta dengan syarat ia Sauce Nuts Dengan Chicken and Rice Impit dan lemang. Saya memotongnya tidak cantik kerana nak cepat ke surau untuk solat sunat Hari Raya. 

[irp]

Resepi Agar-Agar Koktail

Ia sangat bagus untuk mempunyai ini tetapi saya terpaksa menyertakan air tajam koktel terlebih dahulu, jadi ia agak lembut. Ini kerana saya membuat 2 komposisi dan juga menggunakan 2 timah buah koktail. Saya lupa memasukkan gula batu. Kali seterusnya, ia melanda gula batu untuk menjadikannya lebih licin dan kurang berair. Resipi perkhidmatan Jom pertama …

[irp]

Bahan-bahan ( 5-6 orang ) :

 • 10 gram serbuk agar-agar
 • 1.5 liter/5 gelas air 
 • 100 ml/1/2 cwn susu cair
 • Sejemput gula batu
 • 200 gram gula pasir
 • 1 tin besar koktel
 • 2 helai daun pandan

Cara memasak :

 1. Masukkan serbuk gelatin, air, sirap koktel, gula, gula perang dan daun pandan ke dalam periuk. Masak sehingga mendidih dan gula batu dihancurkan.
 2. Terus api. Pilih mangkuk gelatin dan letakkan warna pilihan dan menenangkan. Sekiranya anda dengan cepat boleh menambah air bercampur dengan ais ketulan atau dimasukkan ke dalam peti. Apabila dah kelihatan nakal, tolak bilah dan huru-hara untuk diketuk-ketul.
 3. Dalam pes gelatin hanya masukkan susu dan buah koktail. Biarkan supaya ia mendidih. Kemudian letakkan api.
 4. Tuangkan ke dalam periuk untuk membekukan agar.
 5. Masukkan juga koktel dan semangkuk jeli yang dikacau ketul tadi. Keluarkan dan kemudian masukkan ke dalam peti.

Leave a Comment