Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Banana Cake Moist

Resepi Banana Cake Moist

Resepi Banana Cake – Dah lama saya ingin membuat kek banana kerana saya sangat menyukainya tetapi memikirkan diet, saya cuba menggantung. Memahami bahawa memasak kek dan sebagainya, pasti saya yang memukulnya dibelanjakan kerana kanak-kanak itu tidak berapa banyak kek.

Resepi Banana Cake
Gambar Banana Cake

Terdapat banyak resepi pisang kek yang saya telah disalin dan disimpan. Tetapi resepi Kirana Maya dengan tajuknya membuatkan saya ingin mencuba resepi resepinya. Tetapi alahaai .. kerana oven baru, saya mengingatkannya untuk kebakaran bawah seperti yang ditulis dalam resepi, cara saya nampaknya menetapkannya untuk stim. huhuhu haru akan menjadi.

[irp]

Resepi Banana Cake

Walaupun keknya tetapi tidak ada yang tajam di bahagian bawah. Jadi bukan resepi salah, tetapi ketuhar yang salah. eh er bukan salah satu oven, salah seorang dari saya yang tidak mengenali karakteristik ciri sendiri oven. Apapun, perkhidmatan resepi di bawah.

[irp]

Bahan bahan :

  • 150 gm gula
  • 150 gm butter
  • 150 gm self raising flour (dg secubit soda bikarbonate)
  • 3 biji telur dipukul
  • 1 cawan pisang emas masak yg dilecek

Cara memasak :

  1. Pukul gula dan mentega sehingga bunga. jika menggunakan spatula pada kira-kira 15 minit. Selepas itu, masukkan telur sedikit demi sedikit dalam 3 kali tuangkan.
  2. Selepas itu, masukkan separuh tepung dan terbalik. Masukkan pisang dan selepas itu dulang tepung. Jangan terlalu kacau.
  3. Tuangkan campuran ke dalam benang skrap dengan mentega dan taburkannya dengan tepung gandum. Atau mungkin juga jika anda mahu kot dengan kot kertas.
  4. Dibakar dalam ketuhar yang dipanaskan pada suhu 160C selama 20 minit (menggunakan haba bawah) dan 10 minit (menggunakan haba atas).
  5. Didinginkan sebelum memotong dan berkhidmat.

Leave a Comment