Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Blended Orange Cake

Resepi Blended Orange Cake

Resepi Blended Orange Cake – Saya menyediakan Blended Orange Cake tidak lagi direka, jika saya dianggap sebagai fondant fondant yang sangat indah yang disediakan di blog resepi. Walaupun hari ini, saya tidak memberikan komentar fondan tetapi pembaca di blog yang telah mencuba kekkan ini membuat saya menjadi sangat memuja untuk mencubanya. Saya tidak tahu ada majlis di rumah saya, saya boleh menghiasi kek ini dengan fondant.

Resepi Blended Orange Cake
Gambar Blended Orange Cake

Memahami tidak semua kek mengikut dihiasi dengan fondant kerana agak berat. Itulah yang saya baca. OK jom kita melihat resepi ini yang tersangatlah mudah, hahaha semudah ABC jadi dan yang penting, rasa sangat lazat. Sekiranya tidak mudah untuk resipi ini, nampaknya tidak ada kejadian temporal untuk sementara waktu, kerana tidak ada pengumuman kek kek penduduk rumah ini.

[irp]

Saya membuat keputusan untuk buat sementara waktu daripada menjatuhkan sehingga hari yang sah seperti hari ini, apabila tiba-tiba jer dibuat. Saya membawa separuh daripada ini kepada pegawai dan berdasarkan maklum balas daripada kawan-kawan saya, kek kek kata ini lazat. Pada saya sendiri, kek ini benar-benar terasa lezat, lembap dan lembap tetapi saya lebih suka tekstur halus dan padat seperti misalnya, Kek Marble Trio berbanding kekk ini yang tekstur sedikit kasar dan tergantung ketika dimakan.

Resepi Blended Orange Cake

Itu pendapat saya. Hahaha bukan apa, saya tidak suka makan kek, apabila disuap ke mulut ada yang jatuh di atas meja. Sesungguhnya tidak suka kuih muih yang panggang kan panggang. Tetapi apa sahaja, ia adalah lazat dan mudah disediakan. Tidak apa-apa untuk mencuba sendiri. Jom layan resepi di bawah ini.

[irp]

Bahan bahan :

 • 1 biji buah limau – limau sunquick yang tiada biji
 • 1 cawan minyak/minyak jagung
 • 2 cawan gula halus (guna 1 cawan sahaja)
 • 3 biji telur
 • 2 cawan tepung gandum *
 • 1 sb baking powder * (* ayak bersama)
 • Beberapa titis pewarna/perisa oren

Cara memasak :

 1. Basuh lemon. Potong dan buang biji dan urat putih di tengah. Potong satu lagi lemon kecil dengan kulit sekali.
 2. Masukkan jus lemon ke minyak, gula dan telur bersama. Kisar sehingga licin.
 3. Tuangkan bahan ke dalam mangkuk dan masukkan bahan secara beransur-ansur semasa bercampur dengan sebati.
 4. Tuangkan campuran ke dalam hidangan penaik yang telah diukir dan dibumikan dengan kertas penaik.
 5. Dibakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170C selama 40 minit – 1 jam atau lebih masak. Saya dibakar pada 150C selama 50 minit.

Nota :

Sabun juga dibuat cupcake atau dikukus. Saya terbakar pada 150C selama 50 minit.

Leave a Comment