Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Blueberry Muffin Mudah

Resepi Blueberry Muffin Mudah

Resepi Blueberry Muffin – Sebenarnya ia telah hampir seminggu, saya sejuk untuk makan Muffin Blueberries Segar. Saya tidak tahu apa, tiba-tiba jer tekak jadi sejenis omputih kulit pulak. Sekiranya saya tidak suka blueberry ni. Saya pernah beli kerana diet kerana kandungan anti oksidan yang tinggi dan boleh meningkatkan metabolisme. Serius, saya tidak suka buah omputih ni, kerana saya tidak mempunyai kulit Melayu.

Resepi Blueberry Muffin
Gambar Blueberry Muffin

Kerana hari yang paling sejuk, Sabtu malam dan anak-anak saya memulakan operasi untuk membuat Muffin Blueberry Segar yang saya resepi salinan dari youtube. Kelihatan seperti mudah. Tetapi benar-benar mencium kerana tidak tahu di mana silapnya, mufin kami menjadi beku. Akhirnya muffin muffin menjadi hidangan 2 dari ayam hutan kegemaran saya.

[irp]

Hubby menggoda, kelas tinggi benar-benar ayam hutan ni untuk muffin blueberry sarapan, betik, jagung manis, roti dan lain-lain. Apa yang kanak-kanak, jika dah adalah rezeki. Frust sangat sangat. Oleh itu teruskan meminta anak-anak ke The Grocer Village untuk mencari semula blueberry segar. Saya mula mencari resipi lain yang telah dicuba oleh orang ramai dan terbukti mudah.

Carian saya berakhir apabila resipi Blueberries Muffin Segar berasal dari Maine dan hampir 150 tahun. Kepada apa yang diketahui oleh Maine? Jika anda tidak tahu, google dan temukan diri anda ya. Wow usia tua resepi ini, tentu sudah berjuta-juta orang yang telah mencubanya begitu sekarang. Rata-rata menganggap resipi ini sebagai yang terbaik, begitu mudah dan lazat.

Perniagaan saya kali ini tidak berguna kerana menghasilkan muffin yang memenuhi rasa saya. Muffin ini cukup untuk kemanisannya dan sangat lazat. Sekiranya anda tahu, apa yang lazat, maka cuba buat sendiri. Sekali lagi pulak, buatlah mudah. Jika dibeli, tentunya sangat mahal. Puashati jika dibuat sendirian dan dimakan sendiri dan akhirnya memuji diri mereka sendiri. Hahahaha klasss gitewww ….

[irp]

Seperti melancarkan kemarahan, saya bersedia menyimpan jus muffin dan bersedia untuk bersiap sedia untuk Mid Valley bersama Nana, Nelly dan Aween. Itulah hati saya untuk melihat harga beg tangan LV terkini, jadi saya nasihatkan mereka untuk memakai beg tangan LV. Saya hanya menghiburkan mata kerana esok Nana dah nak memulakan program induksi diikuti dengan penempatan sebagai Pegawai Perubatan.

Resepi Blueberry Muffin

Di samping itu, kami juga berhenti di Guardian untuk membeli pelbagai vitamin dan suplemen sebagai pembekalan diri kerana cabaran tugas sebagai seorang doktor sangat tinggi dan memenatkan. Hampir seribu juga sebelum objek itu tidak banyak. Saya bersedia untuk bersedia dan mula bertugas dengan dedikasi sepenuhnya kepada rasa tanggungjawab kepada pesakit yang memerlukan rawatan. Jomlah melihat resepi yang pertama, mengamuk sembang pasang bab lain.

[irp]

Bahan bahan :

 • 3 sb butter
 • 2/3 cawan gula kaster
 • 1 biji telur – pukul
 • 1/2 cawan susu
 • 1 1/2 cawan tepung gandum
 • 2 sk baking powder
 • 1/2 sk garam
 • 1 – 1 1/2 cawan fresh blueberries
 • 1 sk vanilla extracts (saya tambah)

Cara memasak :

 1. Hidupkan mentega bersama gula sebelum telur dimasukkan. Kemudian masukkan susu.
 2. Masukkan juga tepung gandum yang diadili dengan serbuk penaik dan masukkan garam sekali lagi.
 3. Kemudian masukkan blueberry segar yang telah disapu kering dengan kertas tisu. Letakkan campuran itu ke dalam rujukan muffin yang disembur dengan minyak kanola atau letakkan di dalam cawan kertas.
 4. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 170C selama 20-25 minit atau lebih masak. Keluarkan dari ketuhar.
 5. Walaupun masih panas, beri sedikit mentega dan taburkan dengan gula sedikit di atas. Sekiranya anda tidak menyukainya, anda juga boleh dibiarkan sahaja. Gulung balik ulang.
 6. Rendam dimakan semasa panas panas. 1 timbunan hanya menghasilkan 9 biji muffin menggunakan cawan kertas di atas.

Leave a Comment