Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Brownies Simple

Resepi Brownies Simple

Resepi Brownies Simple – Pada masa ini apabila kita mendengar berita kematian, kita akan memberi Al Fatihah membaca kepada orang mati. Hari ini, saya menghadiri kuliah Ustaz Adli di mana ia diajarkan bahawa kebaikan kematian pendengaran adalah berdoa untuk Allah memaafkan dosa orang mati. Bukan dengan memberikan sedekah al Fatihah seperti biasa untuk dipraktikkan oleh masyarakat kita. Ini kerana mati sangat memerlukan pengampunan Tuhan.

Ia bukan ganjaran tambahan pada masa itu. Dengan pembelajaran dan pendengaran dari ustaz, adalah indah untuk mengubah cara amal apabila anda mendengar kematian. Sains mesti diam, baru menjadi sains yang berguna. Adalah sukar untuk mengubah amalan yang menjadi amalan masyarakat. Katakanlah dan baca doa “Innalillaahi wainna ilairiroojiuun. Allahummaghfir lahum warhamhum wa ‘afihim wa’fu’ anhum”. Jom kongsikan. Semoga kita mempunyai manafaat. Sekarang kita menyentuh sedikit bab resep hari ini.

Resepi Brownies Simple
Gambar brownies simple

Hari ini saya ingin menggunakan resipi Brownies yang sangat lazat. Bukan saya yang memberikannya tetapi Juita. Saya hanya mengekalkan Juita supaya dia bukan orang. Juita menggunakan resipi ini dari Laura Vitale yang telah diterjemahkan. Seperti sudah masak, hampir hampir senja dan saya bergegas ke surau. Walaupun masih panas, saya meminta Juita untuk mengangkat lembaran penaik.

Oleh itu, permukaan panas telah menjadi retak. Aduhaaai kerana tidak sabar. Saya sepatutnya mengambil gambar sebelum pergi ke surau. Brownies yang sangat lezat ini walaupun saya terpaksa menahan diri daripada makan makanan manis tetapi tidak dapat menolak untuk memegangnya. Sesetengah ketul juga dimakan.

[irp]

Resepi Brownies Simple

Sambutan perkhidmatan Jom mudah dan pasti menjadi kegemaran kanak-kanak ini. Layaan …

[irp]

Bahan bahan :

 • 1/2 cawan unsalted butter – suhu bilik
 • 10 oz/283 gm semisweet chocolate – cairkan
 • 1 cawan gula kaster
 • 1/4 sudu kecil garam
 • 2 biji telur
 • 1 cawan tepung gandum
 • 2 1/2 sudu besar serbuk koko
 • 1/2 sudu kecil serbuk espresso segera
 • 1 cawan snickers – cincang – tak letak pun

Cara memasak :

 1. Panaskan ketuhar pada 175C. Letakkan kertas pembakar dalam hidangan pembakar “8×8.” Keluarkan sedikit keluar dari kuali.
 2. Menggunakan pengadun, putar mentega dan gula sebelum telur dimasukkan dan diputar supaya ia menyatu.
 3. Campurkan tepung gandum, serbuk coco, serbuk espresso dan ayam. Masukkan coklat cair. Kacau. Kemudian masukkan bahan tepung masam dan bercampur dengan sebati. Kemudian masukkan snickers dan slang.
 4. Masukkan campuran ke dalam lembaran pembakar dan meratakannya. Dibakar selama 35-40 minit. Selepas memasak, biarkan ia sejuk sebelum dipotong dan dihidangkan. Semoga berjaya …

Leave a Comment