Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Bubur Cha Cha Nangka

Resepi Bubur Cha Cha Nangka

Resepi Bubur Cha Cha – Terima kasih kepada pembaca yang telah bersedia untuk melawat blog saya hari ini, hari ini saya ingin berkongsi resipi bubur cha cha, bubur ini sangat popular oleh semua orang kerana rasanya lezat dan sangat sesuai untuk diminum lewat petang.Saya peminat makanan ringkas seperti bubur cha cha, kerana ia tidak sukar untuk membuatnya. anda boleh mencari cha cha dengan mudah di kedai-kedai rucit. biasanya pada orang ramai membuat bubur ini. walaupun saya menjadikan mereka anak-anak suka makan bubur ini sekali lagi, sebenarnya, saya tidak merancang untuk membuat bubur cha cha.

Resepi Bubur Cha Cha
Gambar Bubur Cha Cha

Resepi Bubur Cha Cha

beberapa hari dari tengah hari sangat panas .. ia seperti menyembunyikan diri dalam peti. tetapi kerana saiz peti terlalu kecil saya akhirnya hanya berbaring di lantai menonton televisyen.semasa menonton televisyen saya teringat selepas sarapan pagi anak-anak mahu makan bubur, saya tidak pasti jenis bubur yang saya buat. Saya melihat nota buku masakan yang pernah saya simpan sebelum ini. Memang benar apabila saya belajar memasak, saya mesti menulis dalam buku nota. akhirnya pilihan saya jatuh pada bubur cha cha.

[irp]

Bahan-Bahan :

 • 1 cawan cha cha kering
 • 1 ketul ubi keladi
 • 1 ketul kaledek
 • 1 ketul kecil gula melaka
 • 6 sudu besar gula pasir
 • sedikit garam
 • 1 kotak santan pekat (200 ml)
 • 800 ml air
 • 1 helai daun pandan – carik dan simpul

Cara Membuat :

 1. Kupas dan potong taro dan kaledek ke dalam kubus kecil kemudian rebus sehingga lembut dan airkankan air. Ketepikan .. sementara itu, rebus cha cha ke bunga dan lembut, lalu putuskan dan ketepikan snap.
 2. campurkan air, gula, santan, gula melaka, daun pandan, dan sedikit garam. kemudian masak sehingga terlambat.
 3. sangat terlambat, apabila dimasukkan larut cha cha, kaledek, taro yang direbus .. masak langsung keraja jika terlalu lama ubi jalar akan hancurkan sekadar sos untuk menjadi sebati.
 4. Matikan api kemudian berkhidmat

Leave a Comment