Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Confetti Blondies Sedap

Resepi Confetti Blondies Sedap

Resepi Confetti Blondies – Hari ini saya ingin mengkategorikan kuliah Zohor oleh Ustaz Najhan Shahir mengenai nasihat untuk bangun pada waktu malam. Allah bertanya, Adakah hamba saya meminta sesuatu, adakah sesiapa yang meminta ampun dan ada penyembah apa-apa? Nescaya saya akan melengkapkan permintaan anda. Rasulullah SAW bersabda kepada sahabatnya, jangan tidur banyak pada malam itu kerana dia akan menjadikan

kamu pendamping di hadapan Allah. Nasihat ini menyangkut kelebihan malam berdoa selepas solat dan sebelum subuh. Yang paling afdhal adalah pada 1/3 malam terakhir.

Di Surah Al-Muzzammil, O orang-orang dilindungi. Bangunlah walaupun sedikit petang. Hatta Seminit sebelum azan panggilan fajar, sudah dianggap solat malam. Bacalah Al-Quran secara teratur. Bangun di tengah malam boleh membersihkan jiwa berdosa kepada Tuhan. Bagaimanakah Tuhan menghubungkan orang yang bangun pada waktu malam dengan orang yang menghabiskan harta itu dengan cara Tuhan.

Resepi Confetti Blondies
Gambar confetti blondies

Bagaimanakah doa yang berkaitan dengan khazanah infak di jalan Allah? Siapa yang bangun malam untuk bertaubat dan meminta maaf kepada Allah adalah lelaki yang kuat dan dapat menaikkan tubuhnya dari tempat tidur di tengah malam. Malam solat boleh melahirkan jiwa yang kelihatan dan dapat membina kekuatan. Mereka pasti akan menghabiskan kekayaan mereka dengan cara Tuhan.

[irp]

Bagaimanakah solat mampu membentuk jiwa jiwa masyarakat dan simpati yang emphat. Rasa cinta pada manusia lain adalah sifat yang timbul dari amalan bangun malam. Jangan tidur banyak pada waktu malam. 8 jam paling lama. Malam yang baik hanya 4 jam. Luangkan sedikit masa untuk tidur sebelum atau selepas Zohor. 1/3 dari 24 jam menghabiskan tidur.

Dulang adalah untuk kebajikan. Jika 8 jam dari 24 jika dibelanjakan tidur, maka sudah tentu tidak cukup amalan kita kemudian. Diikuti oleh amalan berkhatan lain seperti bangun dan bertaubat. Tidak cukup dengan solat 5 kali sehari sahaja. Hadis Nabi juga menyebutkan 3 jenis bunyi yang disukai Allah ialah bunyi ayam berkokok, suara orang membaca Al Quran dan suara orang yang beristighfar sebelum Subuh.

[irp]

Resepi Confetti Blondies

Resipi dari Laura Vitale disediakan oleh Juita pada hari pertama tahun baru 2016 malam sebelum dia kembali ke kolej. Jika brownies menggunakan susu atau coklat gelap tetapi Blondies menggunakan coklat putih. Blondie Juita membawa ke kolej untuk dimakan bersama kawan-kawan.

Resipi yang mudah dan cepat disediakan.

Bahan bahan :

 • 1-1/4 cawan All Purpose Flour
 • 1 sudu kecil Baking Powder
 • 1/4 sudu kecil garam 
 • 3/4 cawan gula halus 
 • 1/2 cawan Unsalted Butter – suhu bilik 
 • 1 sudu kecil Vanilla Extract
 • 1 biji telur
 • 1/3 cawan susu penuh krim
 • 1 cawan White Chocolate Chips – guna 60 gram
 • 4 sudu besar Confetti Sprinkles/manik hiasan – guna 2 sudu besar sahaja

Cara memasak :

 1. Panaskan ketuhar pada suhu 170 C. Letakkan kuali 8×8 dengan kertas penaik dan semburan dengan semburan baking.
 2. Dalam bekas kecil, kacau dengan tepung, serbuk penaik dan garam.
 3. Dengan menggunakan mixer dapur, putar mentega dan gula agar telur rata dan ditambah dan vanila semasa bermain sebati.
 4. Masukkan bahan-bahan makanan campuran dan susu dan sebati campuran. Akhirnya, masukkan cip coklat dan 3 biji benang. Gaul adalah benar.
 5. Tuangkan campuran ke dalam lembaran pembakar dan meratakan permukaan. Taburkan manik manik hiasan rata di atas permukaan array. Membakar dslsm oven yang telah dipanaskan dalam 30 minit atau lebih masak.
 6. Relay sepenuhnya sebelum dipotong dan disampaikan. Boleh dipotong menjadi 16 Blondies.

Leave a Comment