Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Cranberries Pistachio Shortbread

Resepi Cranberries Pistachio Shortbread

Resepi Cranberries Pistachio Shortbread – Kali ini Nana dan Juita menyediakan Pistachio Shortbread Cranberries untuk berkhidmat semasa cuti. Ini biskut yang lazat. Hmm bahan yang digunakan bahan agak mahal, mesti berbaloi baloi. Dah bertahun-tahun saya tidak menyediakan biskut lebuh raya. Semua yang saya serahkan kepada kanak-kanak untuk menyediakan biskut mengikut keutamaan masing-masing.

Resepi Cranberries Pistachio Shortbread
Gambar Cranberries Pistachio Shortbread

Kanak-kanak hari ini suka mencuba resepi yang berbeza. Ia bukan jenis yang biasa kita buat, ia menyenangi kacang-kacangan dan badam bahan-bahan utamanya. Bahan-bahan untuk membuat pinggan dan biskut, semua Nana membeli sendiri di pasar raya bersebelahan dengan hospital di mana dia berkhidmat. Jadi gembira kerana dia tahu barangan yang anda ingin beli.

[irp]

Tahun ini saya betul untuk berehat kerana ramai kanak-kanak saling membantu di dapur. Tugas saya hanya mengambil gambar untuk blog saya sahaja. Ketika memasuki dapur, Nana hampir siap membakar biskut. Selepas berbuka puasa, perkara pertama yang saya cari ialah biskut ini dibakar sudah dibaui kemudahan biskutnya.

Resepi Cranberries Pistachio Shortbread

Sekali lagi tawak, biskut seperti ini tidak buruk dan ia juga tidak manis. Sesuai untuk citarasa saya yang tidak lagi boleh menelan makanan atau minuman manis. Jom kita melihat resepi yang digunakan Nana hari ini. Ia sangat lazat dan mudah disediakan.

[irp]

Bahan bahan :

 • 300 gm tepung serba guna
 • 226 gm butter
 • 135 gm granulated sugar
 • 1 sudu kecil vanilla
 • 180 gm pistachio – cincang kasar
 • 150 gm dried cranberries – cincang kasar

Cara memasak :

 1. Tekan mentega menggunakan pengadun supaya ia benar.
 2. Tambah gula dan pulih semula. Kemudian masukkan vanila.
 3. Termasuk tepung serba boleh seketika. Gaul adalah benar. Akhirnya, masukkan pistachios dan cranberry.
 4. Dikongsi dengan beberapa bahagian. Diregangkan dan direndam dengan plastik. Ia juga boleh diratakan dengan kayu kayu untuk meratakan permukaannya.
 5. Relay selama sekurang-kurangnya 2 jam. Keluarkan dari peti dan potong plot. Bakar selama 15-20 minit pada suhu 160C atau sebati untuk setiap ketuhar.

Leave a Comment