Resepi Cream Cheese Cheesecake

Resepi Cream Cheese Cheesecake – Cheesecake ini dibuat malam ini dan bersedia untuk membakar hampir 12 tengah malam. Itu bukan tentang masa menunggu yang disejukkan. Serius saya masak malam tadi tanpa mood sama sekali. Selepas solat maghrib, saya pergi ke dapur untuk memasak spaghetti yang diminta oleh suami saya. Selepas spageti siap untuk berkhidmat, saya mula menyediakan bahan untuk membuat kek keju.

Resepi Cream Cheese Cheesecake
Gambar Cream Cheese Cheesecake

Resepi ini saya ambil dari internet. Berikutan apa yang ditulis, resepi cheesecake klasik ini boleh dipelbagaikan dan hampir sama dengan Resepi Cheesecake Traditional New york. Mungkin juga jika kita tidak mahu memberikan kerak. Atau gunakan kerak cookie coklat, semuanya terpulang kepada kami.

[irp]

Kami juga boleh meletakkan sedikit jus lemon, jika anda suka atau menambah buah dan kacang, berputar dengan coklat cair bercampur dengan sedikit kek keju atau meletakkan apa perisa pilihan. Kata-kata pendek boleh menjadi condong kepada setiap selera dengan menggunakan resepi ini sebagai prinsip.

Resepi Cream Cheese Cheesecake

Ia tidak adil sekiranya saya tidak menulis bab kecil mengenai kek keju ini yang sangat kaya, berkrim dan cheesy. Cinta pada gigitan pertama. Tiada bahasa boleh menggambarkan bagaimana kek ini sooo lazat dan sihat, serius. Setelah membelanjakan 1 keping, saya segera menukar pakaian yang sepatutnya nak bersenam dengan stepper. Keliru dan tidak tahu apa yang perlu dilakukan kerana saya tidak boleh berhenti pada gigitan pertama. Jom layan resepi dulu.

[irp]

Bahan Untuk Crust :

 • 1 3/4 cawan graham cracker crumbs
 • 3 sb gula
 • Secubit garam
 • 1/2 stick (4 sb) unsalted butter – cairkan

Bahan Untuk Cheesecake :

 • 2 pounds (four 8-ounce boxes) cream cheese – suhu bilik
 • 1 1/3 cawan gula kaster
 • 1/2 sk garam
 • 2 sk pure vanilla extract
 • 4 telur gred A – suhu bilik 
 • 1 1/3 cawan sour cream atau heavy cream, atau kombinasi kedua duanya

Cara memasak Kerak :

 1. Mentega Lenser pada saiz springform ialah 9 inci. Undercoat dengan 2 lapisan aluminium foil. Letakkan bentuk spring pada lembaran penaik
 2. Gaul serbuk, gula dan garam dalam bekas kecil. Tuang mentega cair dan kacau sehingga benar. Benarkan jari anda sahaja.
 3. Tuangkan ke dalam cecair dan gunakan jari-jari, tekan ke bawah dan di sekeliling kuali. Letakkan dalam peti sejuk sementara oven dipanaskan.
 4. Letakkan rak di tengah-tengah ketuhar dan panaskannya pada 180C. Masukkan borang spring dalam lembaran pembakar dan terbakar selama 10 minit. Cerek berkulit untuk didinginkan semasa menyediakan kek keju. Kurangkan suhu ketuhar kepada 165C.

Cara memasak Kek keju :

 1. Bawa air ke dalam periuk.
 2. Menggunakan pengadun elektrik, putar krim keju dengan kadar yang sederhana supaya ia mekar dan mencipta dalam 4 minit. Tambah gula dan garam sambil terus bermain selama 4 minit. Masukkan vanila.
 3. Masukkan telur satu demi satu dengan berputar dalam 1 minit setiap kali.
  Kurangkan kelajuan pada tahap stereng dan masukkan krim berat.
 4. Rasa huru-hara bundle dengan spatula dan tuangkan ke dalam bentuk bunga. Sekiranya terdapat solek tambahan, letakkan dalam ramekin menyapu mentega.
 5. Letakkan panci panggang di dalam ketuhar dan tuangkan air mendidih ke dalamnya.
 6. Dibakar selama 1 jam 30 minit supaya bahagian atas keperangan. Tutup oven dan buka pintu ketuhar dan biarkan kek keju di dalam ketuhar selama satu jam lagi.
 7. Selepas 1 jam, keluarkan dari ketuhar. Berhati-hati kerana mungkin ada air panas dalam kerajang aluminium. Ambil foil dan biarkan kek keju di suhu bilik di atas rak dawai.
 8. Apabila kek keju sejuk, tutup bahagian atas bentuk spring dengan kerajang aluminium dan dinginkan dalam kes sejuk selama 4 jam atau dalam sekelip mata.
 9. Boleh dikeluarkan dari springform dan dipotong untuk berkhidmat. Basuh pisau setiap kali selepas memotong.
 10. Semasa perbicaraan, juga boleh diletakkan dalam masakan blueberries / rasperry atau apa yang disukai sebagai topping.

Enjoy.

Leave a Comment