Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Ikan Bawal Hitam Masak Stim

Resepi Ikan Bawal Hitam Masak Stim

Resepi Ikan Bawal Hitam – pada masa ini saya ingin kongsikan tazkirah Kuliah Zohor oleh Ustaz Najhan yang sangat bagus untuk direnungi. Nasihat Pencerah Hati Imam Al Ghazali yang ke6 adalah Hiduplah sesuka mu, tetapi ingat kelak kamu akan mati, Cintailah siapa saja yang kau suka, tetapi ingat, kamu akan berpisah darinya, berbuatlah sesukamu tetapi ingat, kamu akan memperolehi balasan yang setimpal dengan perbuatanmu itu.

Resepi Ikan Bawal Hitam
Gambar Ikan Bawal Hitam

Pertama, hidup sebanyak yang anda mahu kerana satu hari anda akan mati. Kehidupan di dunia terlalu pendek berbanding kehidupan selepas kematian. Tengokkan sendiri nenek moyang kita yang telah lama berada di alam barzah berbanding dengan umur mereka semasa hidup di dunia. Kematian boleh dikenakan apabila tempoh. Malah, semua akan merasakan kematian orang yang sedih atau sakit atau ibu bapa atau orang muda.

[irp]

Oleh itu, gunakan masa yang baik untuk menumpukan diri kepada Tuhan. Kedua, cintai apa yang anda mahukan, kerana anda masih akan dipisahkan darinya.Betapa malangnya kepada suami dan anak-anak, masih akan dipisahkan. Ia hanya akan bertemu dengan orang yang kita cintai di syurga jika mereka juga masuk syurga.

Apa sahaja yang kita sayangi, kita masih akan dipisahkan. Orang yang mengiringi kami hanyalah amalan soleh. Ketiga, lakukan seperti yang anda suka kerana kami akan mendapat ganjaran dengan baik. Dunia adalah tempat kebajikan untuk membawa bekalan. Hatta, perbuatan kecil partisi juga Allah akan memberi ganjaran.

[irp]

Resepi Ikan Bawal Hitam

Semua perbuatan baik dan kejahatan akan dihitung. Kami adalah perbuatan yang dihargai dengan kebaikan, bukan kejahatan. Kadang kadang amalan kebaikan yang kita buat adalah kecil sahaja tetapi Allah yang Maha Pengasih membalas dengan ganjaran yang lebih besar. Apa yang diberkati Tuhan kadang-kadang adalah sesuatu yang tidak kita harapkan. untuk tengok bagaimana memasak ikan bawal kitam, jom tengok resepi ikan bawal hitam.

[irp]

Bahan – bahan :

 • 2 ekor ikan bawal – lebih kurang 500 gram
 • 7 ulas bawang merah – hiris
 • 3 ulas bawang putih – hiris
 • 1 sudu kecil halba campur
 • 2 tangkai daun kari
 • 3 tangkai cili padi – potong kecil
 • 1 paket kecil rempah kari ikan Babas
 • 1 sudu kecil serbuk cili
 • 6 batang bendi
 • 2 batang cili hijau – patah 2
 • 1 biji tomato buah – belah 4
 • 1 sudu kecil penuh pes asam jawa
 • 1- 1 1/2 sudu kecil garam
 • Serbuk perasa – jika suka

Bagaimana untuk merawat ikan pomfret 3 rasa:

 1. Panaskan minyak dan tambah campuran halba dan hiris hiris. Masukkan bawang dan daun bawang dan kari juga. Ratakan begitu wangi.
 2. Bubuh kari kari dengan serbuk cabai sedikit dengan sedikit air, jika seperti pedas. Masukkan kari rempah dan kacau sehingga rempah sedikit tajam.
 3. Nota: Saya adalah kari kering rempah goreng yang tidak dicuci air. Kekacauan cepat beberapa minit sebelum meletakkan sedikit air.
 4. Selepas garing, letakkan santan dan air secukup rasa. Masukkan air asam. Setelah sos ayam, terus api dan masukkan ikan.
 5. Kemudian biarkan kuah untuk melembapkan dengan api yang rendah supaya minyak pecah.
 6. Petua Mamak Haji: jangan biarkan sos kari rebus ketika ini kerana ia akan menyebabkan ikan itu runtuh.
 7. Masukkan bendi, tomato buah dan cili hijau. Akhirnya masukkan garam dan serbuk berperisa. Setelah sos itu naik minyak dan cantik, ia boleh menutup api. Budak lelaki yang cantik, mungkin selendang celib dengan sedikit minyak yang dimasukkan begitu lembut. Tetapi saya lebih suka, masukkan ke dalam sup. Rasa bendi lebih lazat.

Leave a Comment