Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Ikan Cencaru Bakar Sumbat Sambal Kelapa

Resepi Ikan Cencaru Bakar Sumbat Sambal Kelapa

Resepi Ikan Cencaru Bakar Sumbat Sambal Kelapa – Hari Ibu Putera pergi ke pasar. Bagi saya, walaupun namanya membeli pasar ikan pasar ikan baru, MasyaAllah. Geez mahal. * Menerima tindak balas semasa menjerit. Tetapi saya tidak mahu anda membeli juga. Salah satu sebabnya ialah musim cuti, semua anak kecil pulang ke rumah. Kompem ingin makan orang ramai, di mana katak iPod tu – iPod.

Resepi Ikan Cencaru Bakar Sumbat
Gambar ikan Cencaru Bakar Sumbat

Dua sebab sudah kosong Empat sejuk dada woii. Jangan menelan ikan ikan je 4 je hari bapa dan anak semua? Mak Puan jadi saya mendengar nama telur anti, telur bersenang-senang je berkata. Ikan sentiasa ada! Memenuhi saiz seksyen baru yang cantik. Fikirkan-pikir iPod juga merupakan kelapa bakar yang disumbat. IPod tidak ada yang fikir, tambah makan sotong cili telah menurun dalam kicap.

[irp]

Permintaan Ibu Puan untuk anda akan ibu cencaru yang mempunyai wang. Ahem. Wang kita? Simpan untuk membeli ikan keli sat gi, saya baik? Nafsu ingin makan jenis – perjalanan di mana-mana, rakaman hardam rakam, ikan berlemak lemak kelapa ikan berlemak, ayam boleh contam menawarkan pelbagai jenis. jom kita tengok resepi dulu.

Resepi Ikan Cencaru Bakar Sumbat Sambal Kelapa

Eh. Maafkan saya. Haha. Chicken chili fat pensil api. Shhhh. Jangan pegang senarai. Prinsip perut. Nasib ibu mampu merawat kesakitan Puan pe’el kuat memberi makan anaknya, haha. Mama, begitu pula kita berada di pasaran yang sama – sama sahaja mereka berada

[irp]

Bahan resepi ikan cencaru sumbat sambal kelapa :

 • 3 saiz sederhana ikan hardtail
 • 5 camca besar cili cincang dikeringkan
 • 6 bawang merah *
 • 2 ulas bawang putih *
 • 2 tangkai Serai, dihiris halus *
 • 3 biji kuat *
 • 1/2 inci kunyit hidup *
 • 1 inci halia * (bahan-bahan kisar *)
 • 3 daun limau Bahasa
 • 1 sudu besar Asam jus campur sedikit air
 • Garam secukup rasa
 • Daun pisang

Cara memasak :

 1. Panaskan minyak tanah dan goreng bahan-bahan tanah harum, kemudian tambah pes cili, minyak goreng sehingga matahari terbit.
 2. kemudian masukkan asid jus, bahasa daun limau, cincang kunyit dan garam seguku. Sau memasak begitu tebal, Buang dari api dan ketepikan.
 3. ikan keras yang telah dibersihkan dan berpecah, ambil sos yang dimasak untuk menikmati ikan di belakang dengan penyumbat.
 4. ambil 2 keping daun pisang, sihir Alaskan di atas panggangan, ikan yang terletak di atas, penutup gril dan sear atas api mudah.
 5. dan ke belakang supaya ikan dimasak dengan sempurna. Kemudian Picit harum aroma … ERM …
 6. bersedia untuk berkhidmat, boleh dimakan dengan lada periuk bawang dan bawang cili.

Leave a Comment