Resepi Ikan Selar

Resepi Ikan Selar – Wow berlado hidangan resepi ikan kuning sangat lazat ini. Resepi resepi ikan selar bakar ini diajar oleh rakan-rakan saya Rohaya lebih dikenali sebagai Roy antara geng mesyuarat. Saya makan lebih banyak plat nombor plat. Selepas makan resipi ikan segar, saya terus memancing.

resepi ikan selar
Gambar ikan selar

Sekiranya anda tertangkap memikirkan apa yang hendak dimakan, boleh makan dengan mudah seperti ini semua mum. Terutama dimakan dengan kari kambing yang melayani Kak no, abang sulung saya di Kampung. Ikan lazat ketika mencuci pinggan goreng. Baik untuk makan kerana, maksud saya selepas goreng dengan kunyit dan garam.

Menu resepi ikan selar masak pindang, tidak semestinya perlu menggunakan ikan besar seperti kerapu atau kerapu menu ini juga boleh dimasak resepi ikan selar masak asam dengan ikan atau ikan kembung scad. Rasa manis dan manis keluarga boleh menjadi tethering.

[irp]

Resepi Ikan Selar

Hidangan resepi ikan selar masak lemak cili api yang satu daripadanya mempunyai kepelbagaian Citara rasa lazat dan enak bila dimakan, kerana ianya juga salah satu ikan yang banyak diminati oleh ramai orang, sama ada dewasa atau kanak-kanak. Makan ikan sangat disyorkan, kerana ikan kedua-dua ikan dan rumpai laut mempunyai banyak kandungan yang baik untuk tubuh yang sihat.

Bentuk kandungan protein dalam ikan, omega 3, kalsium, kalium, dan sebagainya. Untuk memenuhi nutrisi harian makanan dan keluarga anda adalah ikan yang dimakan. Kini cara pemrosesan ikan, seperti resipi ikan kecil, resipi ikan selar kuning kecil dan resipi resipi tepu dalam membuat bahan api.

[irp]

Bahan-bahan :

 • 4-5 scads – selesai saffron garam dan kotoran
 • 2 Bawang besar – dihiris
 • cili kering 20
 • 8 bawang merah
 • 3 bawang putih – pilihan
 • daun kunyit 1/2
 • 1 Asam
 • garam
 • gula

Cara membuat :

 1. Panaskan minyak selaras dengan jumlah sos yang sesuai agar tidak dibasuh. Bawang bawang merah adalah hiris supaya kelihatan melenting, tambah cili kering dicampur dengan bawang.
 2. Chile adalah masak dan kacau sehingga minyak keluar. Masukkan cincang safron saffron.
 3. Tambah asid, garam dan sedikit gula.
 4. Sangat lewat Tambah ikan kering goreng kering dan huru-hara. Bersedia untuk menjadi pemurah.
  Sedia Berikan panas dengan nasi kukus. Ini ikan yang sangat lazat.

Leave a Comment