Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Inti Tart Nenas Sedap

Resepi Inti Tart Nenas Sedap

Resepi Inti Tart Nenas – Saya tidak menyediakan teras nanas untuk masa yang lama. Segala-galanya dibeli siap dari kedai roti. Tetapi kali ini, kami menyediakan tart nanas kita sendiri yang menggunakan nanas yang dicincang dan dibungkus. Dahulu, inti tart nanas disediakan bersendirian dengan bantuan Sri Handayani, tukang rumah kami. Tidak dapat dinafikan bahawa inti yang disediakan sendiri lebih lazat berbanding teras yang dibeli siap sedia.

Resepi Inti Tart Nenas
Gambar Inti Tart Nenas

2 biji nanas yang dibeli agak kecil. Berat tidak sehingga 1/2 kg. Dimaklumkan lah agak lewat. Hanya beberapa hari lagi nak berkaya. Banyak nanas yang hilang di bar. Resepi inti sembilan pain adalah pelajar saya dari rakan sekerja dan berusia lebih daripada 25 tahun. Ia adalah resepi yang telah digunakan selama bertahun-tahun untuk membuat batu permata.

[irp]

Resepi Inti Tart Nenas

Kaserol ini sangat lazat. Bayangkan saya makan tuangkan tempoh pemecahan dan awal pagi masih mencari tuna nanas terlebih dahulu. Ia lazat dan berbaloi baloi menyediakannya sendiri. Bukan sahaja boleh biskut saiz besar, inti juga besar dan mewah. Resepi perkhidmatan Jom teras teras nanas saya.

[irp]

Bahan bahan :

 • 1 kg parutan nenas – tanpa air
 • 1/2 kg gula pasir
 • Air nenas
 • Kayu manis & bunga cengkih
 • Daun pandan
 • Pewarna kuning

Cara memasak :

 1. Selepas dicincang, ditapis dan air ketepikan. Tujuan penyaringan adalah untuk mendapatkan berat kandungan nanas dan menentukan jumlah gula yang digunakan.
 2. Sekiranya parut itu sedikit kasar, ia boleh dengan serta-merta berkisar dengan menggunakan air nanas menggunakan pengisar.
 3. Tuangkan ramuan pelbagai ini ke dalam periuk. Masukkan kayu manis, bunga cengkih dan daun pandan. Letakkan sedikit pewarna kuning.
 4. Cahaya api perlahan-lahan dan dalam masalah jadi air nanas kering. Teras nanas menjadi berkilat dan tidak dilekatkan pada daun pandan.
 5. Boleh diangkat dan sedia untuk digunakan. Kami menimbang 8 gram teras dan boleh menghasilkan 58 inti biji.

Leave a Comment