Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Kacang Kuda Sedap

Resepi Kacang Kuda Sedap

resepi kacang kuda – Selain itu, untuk bercakap selain memberi syukur kepada Ilahi kerana solat doa saya diselesaikan satu demi satu terutamanya doa di Tanah Suci. Selain itu, nikmat Allah yang saya mahu tolak? Selepas beberapa kes kesulitan demi kesulitan, akhirnya menunjukkan jalan keluar. Itulah kehebatan doa. Daripada orang yang tidak berdoa adalah bodoh bodoh.

Alhamdulillah, semoga keesokan harinya saya akan diberi lebih banyak ketenangan fikiran, memandangkan kecukupan, diberikan bantuan dan kemudahan dalam menghadapi peperiksaan dan diberikan rezeki yang tidak dijangka. Aamiin. Saya membuat ayat 1000 dinar sebagai amalan harian selepas diajar oleh kawan baik.

Ia bukan semata-mata rezeki semata-mata tetapi jika kita meletakkan tawakkal kepada Allah, tentu Allah menunjukkan jalan keluar untuk semua masalah. Jadi sama-sama mengamalkannya untuk mereka yang tidak melakukannya.

Resepi Kacang Kuda
Gambar kacang kuda

Dapur lama Dah tidak merokok. Tidak dapat difahami kanak-kanak makan tidak menentu. Mereka tidak suka makan nasi dan hidangan sampingan seperti dahulu. Sekiranya anda makan sedikit sahaja. Sebaliknya mereka lebih suka makan pasta atau makanan lain. Jika memasak, siapa yang akan makan menambah menambah adalah saya sendiri. Walaupun di belakang Kelantan baru ini, saya makan nasi 2-3 kali sehari tanpa rasa bersalah sedikitpun.

Haaa akibat daripada berat badan mula meningkat. Beli pakaian siap pakai yang dijual di Jelk juga untuk saiz L. Tetapi kerana memakai lace renda yang dipakai menggunakan Lace Perancis, saya juga membeli dengan azam untuk mengurangkan berat badan supaya ia dimuatkan tanpa perlu dihantar untuk perubahan.

[irp]

Sejak Juita bekerja, mood untuk memasak lagi hanyut ke laut. Bekerja di dapur membosankan. Hmm jenis sebab ya. Walaupun tidak ke dapur, saya juga memakai halaman yang disimpan untuk sekian lama. Sekurang-kurangnya dapat dihiburkan untuk melihat titik utama jerami dan sebagainya di belakang para pegawai.

Sebelum memasuki bab resipi, kongsi bahagian kecil youtube Tafsir Ibnu Katsir Ustaz Idris Sulaiman mengenai penggunaan media sosial hari ini. Fitnah yang lama adalah dalam bentuk kata-kata dan ucapan. Tetapi fitnah semasa yang berlaku secara bertulis terutamanya dalam media sosial adalah satu lagi bahaya kerana ia kekal dan boleh dibaca oleh orang ramai.

Jika apa yang dikatakan dan dituturkan, ia boleh hilang hanya selepas ia bercakap berkadaran dengan tulisan kekal selama-lamanya dan masih dapat dilihat dengan mata dan membaca seketika. Terutamanya jika ia tersebar. Berhati-hatilah dengan apa yang ditulis untuk mengelakkan dosa lama, jika apa yang ditulis adalah dalam bentuk fitnah atau maki hamun. Jika menulis sesuatu yang baik, ganjaran Alhamdulillah juga bagus jika diikuti dan diamal oleh orang ramai.

[irp]

Resepi Kacang Kuda

Jom kita melihat bagaimana pemberian kacang kuda dipelajari dari guru saya Tajwid Kak Kamariah. Ya sumber protein yang sangat kaya dan makanan yang baik sebagai makanan ringan. Perkhidmatan yang baik …

[irp]

Bahan bahan :

 • 280 gram kacang kuda – rendam dan rebus
 • 3 ulas bawang merah – hiris
 • 3 tangkai cili kering – potong
 • 1 sudu besar biji sawi
 • 3 tangkai daun kari
 • Garam
 • Minyak zaitun

Cara mamasak :

 1. Rendam kacang dalam semalam. Masukkan serbuk penaik dan rebus begitu lembut. Saya hanya mendidihnya menggunakan periuk tekanan. Angkat dan tos.
 2. Panaskan minyak dan tumis bawang serta bahan-bahan lain supaya harum.
 3. Masukkan kacang yang dicincang dan salurkan garam dengan rasa yang cukup.
 4. Boleh dibangkitkan dan dimakan sebagai makanan ringan. Sekiranya terdapat lebih banyak, ia boleh disimpan dalam peti. Bila dimakan dimakan dengan menggunakan mikrovave.

Leave a Comment