Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Kek Aiskrim Kukus Mudah dan Sedap

Resepi Kek Aiskrim Kukus Mudah dan Sedap

Resepi Kek Aiskrim Kukus Mudah – Kali ini kami akan berkongsi resipi kek aiskrim kukus yang mudah dan lazat. Diskriminasi ini adalah salah satu yang paling disukai oleh orang ramai, ini kerana kek aiskrim mempunyai rasa kek yang sangat lazat dan mempunyai tekstur gust. Oleh itu janganlah menjadi fananlah jika ibu-ibu yang penuh sesak – ibu-ibu yang mencari resipi aiskrim yang mudah.

Resepi Kek Aiskrim Kukus Mudah
Gambar Kek Aiskrim Kukus Mudah

Kek Aiskrim kukus ini sangat sesuai dihidangkan untuk meraikan hari jadi orang tersayang di sekitar anda.Kek aiskrim ini juga boleh digabungkan dengan pelbagai rasa seperti Tiramizu, coklat, oreo mahupun kitkat. Apabila anda ingin membuat rasa Tiramizu jadi pada resepi kek aiskrim Tiramizu nya ditambah rasa Tiramizu hal ini bertujuan suapya mempunyai rasa Tiramizu.

[irp]

Resepi Kek Aiskrim Kukus Mudah

Resepi kek aiskrim coklat, resepi kek aiskrim oreo, dan resepi kek aiskrim kitkat juga seperti itu juga, semua terserah anda ingin membuat rasa apa. Sukar balas bantuan ini boleh dibuat oleh sesiapa sahaja. Anda telah mula ingin tahu dengan resep kek kekes secretrecipe? Segera merujuk kepada resipi kek icekrim yang mudah dan resipi hari ulang tahun aiskrim di bawah.

[irp]

Bahan – bahan :

 • Kekacang, bijirin atau hirisan coklat sebagai hiasan (ditabur atas kek)
 • 2 perisa aiskrim kegemaran: Coklat/Vanila/Strawberi/Papermint/Karamel (dilembutkan)
 • Kepingan biskut pilihan: Oreo/Digestive/Marie (dihancur kasar)
 • Mentega (dicairkan)
 • Plastik pembalut makanan (alas loyang)
 • 1 loyang tin

Cara memasak :

 1. Alloy kuali dengan tuala pembalut plastik yang jelas terlebih dahulu dengan mudah mengeluarkan kek dari kuali kemudian.
 2. Masukkan kepingan biskut pilihan ke dalam plastik kemudian ketuk ia hingga hancur kasar menggunakan objek keras seperti batu lesung atau penggelek doh.
 3. (saiz biskut adalah mengikut lebar penaik dan lapisan kek yang anda kehendaki.) Lebih besar dan lebih banyak lapisan untuk kek, dan lebih banyak biskut dimusnahkan).
 4. Alihkan biskut hancur / serbuk biskut tersebut ke dalam mangkuk besar kemudian curah mentega cair dan gaulkan kesemuanya sehingga sebati.
 5. Kencang supaya serbuk biskut kelihatan renyuk untuk membentuk runtuhan.
 6. Ceduk sedikit campuran biskut lebih awal dan menyemai ia menutup bahagian bawah lembaran penaik.
 7. Tekan untuk memampatkan serbuk biskut berkenaan agar hasil kek nampak kemas dan cantik.
 8. Selepas itu, lapangkan dengan aiskrim pilihan.
 9. Lakukan dalam keadaan berselang (aiskrim, serbuk biskut, aiskrim, serbuk biskut) sehingga ke permukaan loyang.
 10. Pastikan anda mempunyai ais krim keluar dari peti sejuk 10 minit lebih awal sebelum mula membuat kek ini.
 11. Jangan panik jika ais krim menjadi lembut kerana tekstur supaya ia membolehkan anda meratakannya di atas lapisan serbuk biskut.
 12. Lay lapisan atas sekali dengan ais krim sebelum memercikkan kacang, cirrus atau kepingan coklat untuk rasa enak.
 13. Tutup kuali dengan plastik sebelum membekukannya dalam peti selama beberapa jam.
 14. Sedia! Keluarkan kek aiskrim anda dari loyang dan nikmatinya sebagai pencuci mulut atau sebagai kek hari jadi bagi meraikan hari jadi orang tersayang.

Leave a Comment