Resepi Kek Batik Cheese Leleh

Resepi Kek Batik Cheese – Jika kita bercakap mengenai kek, yang tidak berkesudahan. Bilakah masa yang ada mesti inovasi yang dicipta oleh Chef untuk pelbagai resipi kek. Sering kali kita melihat banyak buku yang dijual akan membincangkan segala macam kek balas. Jika dalam jawatan sebelumnya saya telah membuat resepi kek coklat kukus, buat masa ini anakku dicapai salah satu makanan yang paling popular lagi, kek adalah batik.

Resepi Kek Batik Cheese
Gambar Kek Batik Cheese

Resepi Kek Batik Cheese

Resepi kek batik cheese leleh ini menjadi pilihan kegemaran ayah dan anak-anak di Malaysia. Ini kerana kek ini mudah dibuat, tidak memerlukan banyak wang, dan ia lembut dan enak. Rias keju batik cair dan anda boleh mencuba sendiri di rumah kerana dia mudah. Anda boleh menghidangkan membuat kek ini acara ini bersama rakan-rakan atau keluarga. Bagi anda yang ingin memberi hadiah kepada ibu atau bapa anda, tetapi tidak mempunyai banyak wang, atau takut ingin membeli apa-apa, kek ini boleh menjadi penyelesaian untuk anda.

[irp]

Bahan-bahan resepi kek batik cheese mudah:

 • 2 cawan milo
 • 2 sudu besar Koko serbuk
 • 1 boleh penyebab susu pekat
 • 1 buku buttercup
 • 1 paket Marie biskut

Cara memasak :

 1. Pertama mencairkan mentega dalam periuk rendah bertumit rendah. Sekiranya dia marjerin menjadi cair, letakkan susu dan slang lagi benar.
 2. Dari itu, letakkan Milo dan Koko bubuk ke dalam kawah. Masukkan sedikit demi sedikit sambil kacau sehingga dikacau. Jangan biarkan ia dalam kecerobohan.
 3. Masukkan biskut retak merrie (tidak memadamkan) sebelum Pan, dan huru-hara supaya ia dikacau.
 4. Dari itu, masukkan campuran ke dalam lembaran yang dibangkitkan yang telah dialihkan dengan plastik biarkan ia mudah dilepaskan.
 5. Kukus resipi batik keju milo dengan akhbar-akhbar yang menggunakan pisau.
 6. Setiap kali ia stabil, simpan pukat mendaki di dulang sejuk selama kira-kira 3 jam.

Bahan-bahan resepi kek batik cheese oreo :

 • 250 gram Cream Cheese
 • 1 biji benih telur gred A
 • gula 2 sudu besar tepung

Cara buat resepi kek batik coklat cheese :

 1. Memainkan semua bahan membengkak dan Tuangkan ke atas kek.
 2. Nering selama 5 minit dengan suhu 160 darjah.
 3. Angkat dan sejukkan sebelum di keping.

Leave a Comment