Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Kek Butter Kukus Sukatan Cawan

Resepi Kek Butter Kukus Sukatan Cawan

Resepi Kek Butter Kukus Sukatan – Semua orang akan suka wap mentega ini kerana ini mempunyai rasa yang sangat baik dan boleh membuat anda ketagih apabila anda makan kek. Jadi, saya simpan awak untuk mencuba ini. Resipi mentega kukus sangat dicari dan ramai yang berminat mempelajari resipi. Ini kerana dalam kes mentega yang dikukus mempunyai rasa yang sangat lazat dan panjang teksturnya adalah gebu.Saman satu ini sebaiknya disampaikan apabila terdapat acara Keluarga, kajian atau perhimpunan sosial. Di samping itu, ini adalah makanan ringan untuk menemani tetamu anda dalam rutin harian anda.

Resepi Kek Butter Kukus Sukatan
Gambar Kek Butter Kukus Sukatan

Resepi Kek Butter Kukus Sukatan

Resipi mentega yang mudah dimasak ini boleh dikatakan mudah. Ini adalah kerana mentega bahan-bahan kukus ini – bahan yang digunakan tidak terlalu mudah dan mudah untuk menjadikannya sangat mudah supaya semua orang boleh membuat stim mentega ini. Resipi bun mentega yang lazat ini telah dicuba sebelum ini dan mempunyai rasa yang baik. Jika anda mengikuti resipi yang kami buat dijamin resipi mentega kukus yang paling lazat. Adakah anda ingin tahu resipi mentega? Segera temui resipi kek kusus.

[irp]

Bahan-bahan :

 • 4 biji telur
 • 125 gram gula castor
 • 1/2 sudu ovalette
 • 1 sudu susu pekat manis
 • 200 gram butter (mentega)
 • 190 gram tepung gandum
 • 1 sudu teh esen vanila

Cara membuat mangkuk mangkuk mangkuk mentega :

 1. Letakkan telur, gula, dan ovalet dan begitu putih dan pedas.
 2. Selepas itu, letakkan tepung yang diayun sedikit demi sedikit ke dalam susunan itu.
 3. Dalam bekas yang lain, gabungkan mentega dan susu pekat. Chaos sangat lembut dan benar.
 4. Letakkan mentega dan susu manis ke dalam tepung dan campuran huru-hara.
 5. Tuangkan campuran ke dalam lembaran penaik yang telah disalut dengan kertas minyak dan masukkan campuran selama 50 minit atau Butter Cake telah dimasak.

Leave a Comment