Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Kek Chocolate Brownies Kukus

Resepi Kek Chocolate Brownies Kukus

Resepi Kek Chocolate Brownies – resepi brownie saya sangat baik kerana rasa coklat kaya disebabkan oleh 3 jenis coklat di dalamnya. kek coklat saya sederhana adalah jenis kek yang paling mudah kerana kita tidak perlu bimbang kek kek, kek tak nak tulis resep coklat brownies mudah kerana ia adalah pepejal dan tebal dan berat. Tidak ringan dan hantu seperti biasa. Hanya bahan brownie yang agak mahal kerana jika saya mendapat rasa coklat yang lazat untuk meletakkan kualiti Koko atau coklat.

Resepi Kek Chocolate Brownies
Gambar Kek Chocolate Brownies

Selain menyentuh zaman kanak-kanak menggunakan mentega sebenar dan gula-gula menikmati cip coklat dan kacang jika dikehendaki.Di samping itu, kumbang kecil yang tidak perlu menggunakan mesin pengisar (emparan), adalah agak cukup dengan menggunakan sudu kayu. Kehamilan tidak boleh menjadi kebanggaan yang lebih tinggi, maka kek coklat yang lebih sempurna resipi nutella sederhana sangat luas dan tidak bersinar di atas brownies crack kat, la.

[irp]

Resipi brownie yang ringkas dan ganjil akan menjadi cantik dan harus ada retakan bersinar di atasnya;)Triple coklat Brownies resepi ini adalah dari Anna Olson, tapi aku sedikit bahan-bahan pengubahsuaian untuk disesuaikan dengan bahan-bahan yang sedia ada di Malaysia.

Resepi Kek Chocolate Brownies

Sebagai contoh, mentega dan kandungan gula saya Kurangkan banyak sebab-sebab yang kami menggunakan coklat Bar sudah mempunyai banyak kandungan lemak dan gula walaupun ianya coklat gelap tapi masih rasa manis dan lembut dan cair seperti coklat biasa … coklat tidak di luar negara. Sekiranya di luar negara mereka adalah coklat gelap, keras dan lemak rendah. Brownie ini juga tidak menggunakan agen penaikkan ubiat seperti serbuk penaik dan penaik soda.

[irp]

Bahan-bahan :

 • 300gm coklat gelap (coklat gelap) – saya memakai jenama beryls
 • 100 gm mentega – saya memakai jenama Anchor
 • 100 gm gula perang – jika anda menggunakan gula kastor, sedikit kurang gm 80
 • Telur saiz 3
 • 1 sudu teh esen vanila
 • 125 gm tepung
 • 1/4 cawan coklat cip
 • 1/4 cawan putih cip coklat (coklat putih)
 • 1/2 sudu kecil garam
 • Jika anda suka anda boleh menambah dicincang walnut dan badam ke dalam adunan.

Cara memasak :

 1. Panaskan ketuhar pada 160C
 2. Potongkan bar coklat dan mentega ke dalam kepingan kecil dan cairkannya dengan kaedah double-sangkar supaya marjerin menjadi cecair sepenuhnya. Keluarkan dari api.
 3. Tambah gula, bercampur-campur.
 4. Tambah inti vanila
 5. Tambah telur satu demi satu. Setiap bahagian dilengkapi, huru-hara dan kemudian masukkan satu sama lain. Buat. Tergesa-gesa itu segera memakai sudu.
 6. Masukkan tepung dan garam. Sukarasa tetapi tidak bercampur-campur.
 7. Tambah cip coklat. Simpan sedikit ke atas taburkan
 8. Tuangkan rujukan semasa dan letakkan di bahagian bawah kertas (kertas). Hutan kertas untuk sedikit lagi yang terakhir sangat mudah untuk menarik brownies daripada rujukan.
 9. Tuang cip coklat ke atas. Boleh juga menambah walnut atau badam.
 10. Bakar pada 160C selama 35-40 minit atau lebih penguji kek keluar Bersih.
 11. Jangan masak lebih banyak kerana ia akan menjadi agak kering dan tidak menyenangkan. Mendapatkan iPod baru yang lembap
 12. Brownie ini bagus untuk dimakan pada hari berikutnya.

 

Leave a Comment