Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Kek Coklat Kukus

Resepi Kek Coklat Kukus

Resepi Kek Coklat – Dia adalah orang yang mempunyai pertalian dengan kami apabila kita berfikir tentang coklat. Kek coklat yang basah ini coklat ganache coklat yang penuh dengan mengiurkannya. Coklat basah adalah kegilaan sesiapa sahaja. Bukan tentang anda sekarang muda atau tua, kaya atau miskin, besar atau kecil. Anda pasti suka dan menikmati kemuliaan anda menjilat jari anda.

Resepi Kek Coklat
Gambar Kek Coklat

Resepi Kek Coklat

Sekarang saya akan berkongsi cara mudah dan petua untuk membuat coklat yang lazat dan lembap. Berikut adalah bahan-bahan yang perlu anda berikan untuk membuat masam coklat lembap ini. Sila ambil perhatian bahawa kuantiti dan langkah penggunaan mengukur cawan. Berikut adalah resipi mudah dan mudah coklat, baca lanjut.

[irp]

Bahan yang pertama : 

 • Satu (1) Piala Koko serbuk
 • Satu (1) Piala zarah gula
 • Satu (1) secawan susu
 • Satu (1) Piala memasak minyak atau marjerin, marjerin menjadi cair
 • Setengah cawan susu pekat manis penyebab (1/2)

Kedua-dua bahan :

 • Satu (1) dan satu suku (1/4) cawan tepung
 • Satu (1) sudu besar serbuk penaik
 • Satu (1) sudu besar soda bicarbonate
 • Empat (4) telur
 • Satu (1) sudu teh esen vanila

Cara Membuat Coklat Kek Mudah

Barisan pertama :

 1. Kacau semua bahan pertama, iaitu gula, susu susu, cuba minum susu murni, marjerin dalam periuk.
 2. Masak semua bahan supaya ia dibubarkan menggunakan haba dan lecuran dalam keadaan perlahan supaya ia melaraskan resipi keju resipi keju mudah dicairkan.

Campuran keduanya:

 1. Campurkan kedua-dua bahan dan ayakan tepung, serbuk coco, serbuk dan soda bikarbonat secara seragam.
 2. Kemudian, ambil 4 telur bersedia awal untuk memukul. Tekan telur begitu ringan dan hujung. Kira-kira 10 minit di telur.

Campuran ketiga:

 1. Masukkan campuran pertama dengan bunga telur hit. Pastikan campuran adalah sama.
 2. Kemudian, masukkan campuran kedua dengan gabungan ketiga atau ketiga. Campurkan campuran sedikit demi sedikit dan Campurkan dengan teliti dan sekata. Akan
 3. pastikan campuran gula-gula kek coklat dan manis tidak mudah rosak mudah.
 4. Kemudian masukkan sedikit demi sedikit, Campurkan tepung, bubuk koko, menambah serbuk dan bikarbonat soda. Kisar dan Gaul menjadikannya licin dan tidak berpakaian.
 5. Menyediakan pengukus dan menggosok marjerin di dalam kawah. Campuran bercampur atau sebatang coklat lembap ke dalam periuk coklat mudah dibakar.
 6. Pastikan air mendidih masukkan periuk memasak yang mengandungi kek kek coklat yang lembap tadi.
 7. Tutup kawah dengan pengerat aluminium, ini adalah untuk memastikan bahawa air wap tidak sampai ke kek anda semasa menguap.
 8. Kemudian, stimkan coklat lembap selama 1 jam. Resipi coklat adalah mudah dan lazat untuk dinikmati.

Leave a Comment