Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Kek Karamel Pelangi Kukus Sukatan Cawan

Resepi Kek Karamel Pelangi Kukus Sukatan Cawan

Resepi Kek Karamel Pelangi Kukus – Orang ini mempunyai perasaan bahawa tidak ada keraguan kerana kek ini mempunyai rasa yang sangat lazat. Selain mempunyai rasa kek ini, terdapat rupa dan tekstur. Kek mempunyai warna seperti Rainbows yang tidak begitu hairanlah apabila kek dipanggil kekamel pelangi kekut. Yang satu ini sangat popular di kalangan masyarakat terutamanya rakyat Malaysia. Jadi tidak menghairankan apabila sangat popular dan sangat popular oleh orang ramai.

Resepi Kek Karamel Pelangi Kukus
Gambar Kek Karamel Pelangi Kukus

Ini juga mempunyai banyak variasi daripada variasi dengan puding dan karamel kepada variasi karamel-satunya. Ini pastinya tidak menjejaskan perkara rasa, ia hanya memberi kesan kepada rupa kek kekarinya. Resipi karang puding pelangi adalah mudah apatah lagi mangkuk mangkuk Resepi Kek Karamel Pelangi juga lebih mudah.

[irp]

Resepi Kek Karamel Pelangi Kukus

Kami sudah mempunyai cawan masak resipi karamel dan resipi karamel puding pelangi yang kukus jadi jangan bimbang jangan buat. Kerana kita akan berkongsi resipi karamel pelangi yang dikukus dengan langkah demi langkah sehingga anda semua boleh belajar memasak sos karamel pelangi di rumah. Sentiasa merujuk kepada resipi karamel karamel resipi saucer plat mudah.

[irp]

Bahan – Bahan :

Bahan Gula Hangus :

 • 2 Sb gula
 • Tabur gula dlm loyang n msk ats api hgga cair n bertkr perang.ratakn keseluruhan dasar loyang.ketepikn.

Bahan Karamel :

 • 1/2 senduk teh vanilla
 • 70 g gula halus
 • 3 biji kuning telur
 • 1/2 tin susu cair

Cara Membuat Caramel:

 1. Telur skru dan vanila dengan whisk prlahan – tanah.
 2. Masukkan susu n gula lagi kacau sehingga gula larut tetapi perlahan-lahan.
 3. Skrin ke kuali gula hangus sebelum ketepikan.

Bahan Adunan Kek :

 • 45 ml minyak masak
 • 70g gula halus
 • 3 biji kuning telur
 • 140 g gandum 1 sendok teh baking powder (diayak bersama)
 • 135ml air

Cara Membuat Struktur kek:

 1. Pukul telur, minyk & air sehingga gebu mengembang & menulis wrn putih.
 2. Masukkan gula & hit lg hgga sehingga double skali.
 3. Masukkan gndm skt2 & diskru @ spatula shj hgg sebati.ketepikn.

Cara membuat sos pelangi karamel

 1. Putar putih telur sehingga masukan masam & gula kembali lagi sehingga mengaduk tebal & kaku yang jika mangkuk diterbalikkn, susunan x jatuh.
 2. Letakkan separuh ke dalam campuran tepung adalah huru-hara perlahan-lahan dengan sudu & masukkan separuh lagi dan huru-hara sehingga benar benar, shj.
 3. Bahagikan 3 buah susunan, warna dengan 3 warna.
 4. Tuangkn 1 sudu untuk 1 warna & selang seli dengan warna yang berbeza ke atas karamel pan. (susunan itu akan terapung)
 5. Buang dengan kaedah mandi wap (letakkan hidangan baking ke dalam kuali yang lebih besar yang mengandungi air panas)
 6. Lokasi di dalam ketuhar di atas rak paling rendah.
 7. Membakar suhu 160 C dengan api turun shj 1jam @ untuk memasak 45 minit pertama untuk api bawah, 15 min seterusnya untuk api bawah (bergantung kepada setiap ketuhar). Biar kek kekalikanbaln baking pan yang sangat sejuk.

Leave a Comment