Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Kek Kukus Pelangi Sukatan Cawan

Resepi Kek Kukus Pelangi Sukatan Cawan

Resepi Kek Kukus Pelangi Sukatan – Siapa yang tidak tahu pelangi yang dikukus? Sudah tentu anda semua tahu tentang satu kek ini. Kek yang mempunyai rasa yang sangat lazat dengan menghiasi warna-warna indah pelangi. Kek kukus pelangi ini selain mempunyai kelazatan dan pelangi yang cantik warna, satu ini mempunyai tekstur sangat lembut apabila jadi sangat lazat dimakan. Rainbow KEK ini saya mempunyai dua cara yang berbeza untuk membuat IE kek kekus rebus dan pelangi Rainbow roasted.

Resepi Kek Kukus Pelangi Sukatan
Gambar Kek Kukus Pelangi Sukatan

Dari segi apa-apa perasaan kedua-dua jenis kek pelangi boleh dikatakan hampir sama seperti mungkin lebih lazat di kukus dan bukannya dibakar. Dari segi membuat juga ia adalah pada memasakannya cara, Kek kukus pelangi yang membuat dengan cara kukus dan kek berbeza kek Rainbow panggang dengan panggang Rainbow, Kek bakar Rainbow membuat bahan bakar dengan menggunakan api. Tetapi di sini kita akan membincangkan resepi kek kukus Pelangi sukatan cawan bukan resepi kek bakar pelangi sukatan cawan.Resepi kek kukus Pelangi sukatan cawan memang boleh dikatakan mudah – mudah, yang membuat keras kek pelangi ini terletak hanya pada proses mewarna semata-mata selain itu boleh dikatakan mudah.

[irp]

Resepi Kek Kukus Pelangi Sukatan

Resepi kek kukus pelangi mudah adalah salah satu yang amat dicari selepas sebagai kek yang satu kerana ini sangat bagus dan mempunyai tekstur yang sangat lembut dan gebu. Jadi tidak hairanlah dari resep kukus pelangi yang kekok yang lembut dan lazat ditanyakan oleh banyak orang. Bagi anda yang berminat untuk membuat kek kukus pelangi lembut, gebu dan sedap, kami telah membuat resepi kek kukus pelangi supaya anda boleh membuat sebuah kek kukus pelangi yang lembut dan lazat. Cuba semak resipi stim pelangi perlahan-lahan dan mudah di bawah.

[irp]

Bahan – Bahan :

 1. 1 sudu besar serbuk koko
 2. 2-3 sudu besar susu segar
 3. 1 sudu kecil serbuk penaik
 4. 1 cawan mentega
 5. 3 biji telur
 6. 1 1/2 cawan tepung gandum
 7. 1 sudu kecil esen vanila
 8. 1/4 cawan susu pekat
 9. 3/4 cawan gula kastor
 10. 1/4 cawan serikaya

Cara Membuat pelangi kukus:

 1. Mentega dan gula hingga bunga.
 2. Masukkan telur satu demi satu dan tekan sehingga benar.
 3. Masukkan susu pekat, serikaya, dan vanila. Kacau rata.
 4. Masukkan tepung gandum dan serbuk. Campurkan sehingga benar.
 5. Bahagikan pesanan kepada 7 bahagian. Masukkan pewarna yang berbeza ke dalam setiap set.
 6. Masukkan koko pada satu timbunan.
 7. Hos lempeng ke dalam mangkuk aluminium yang dah turun ke bawah dengan marjerin dan dah di dasar dengan kertas lembu minyak.
 8. Akhirnya, tutup campuran dengan aluminium foil dan stim selama 1 jam sehingga dimasak

 

Leave a Comment