Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Kek Marble Bakar Mudah

Resepi Kek Marble Bakar Mudah

Resepi Kek Marble Bakar – Anda nak kongsi resep marmer kekepamp delicious. Kerja telah bergegas nak kucak bersedia untuk menyediakan, tetapi rasanya juga nak makan marmar kek. Sentiasa anda membuat koko berjalur, tetapi ni nak kali mencuba versi marmar tiga warna.Resipi marmer kekep nep special kerana resipi dari generasi ke generasi yang terer untuk kek. 

Resepi Kek Marble Bakar
Gambar Kek Marble Bakar

Resepi Kek Marble Bakar

Sudah tentu je boleh memesan pelbagai jenis kek. Ok jom kita belajar marmar tiga warna yang lazat. Ya, warna marmar tiga warna ini adalah resipi kali ini, tetapi biasanya marmar mempunyai lebih dari tiga warna, anda juga dapat memilih warna sesuai citarasa anda dan juga menambahkan rasa warna masing-masing, sehingga akan merasa lebih enak. Sebelum anda tahu apa marmar, marbel kek kek adalah kek yang dilapisi naum ke dalam satu kek dengan pelbagai warna dan pelbagai bentuk, biasanya disajikan dengan sos coklat atau stawberry sauce untuk rasa lebih enak.

[irp]

Bahan-bahan Membuat Kek Marble :

 • 300g mentega
 • 250g tepung naik sendiri
 • 200g gula kastor
 • 5 biji telur
 • 3 sudu teh serbuk koko
 • 2 sudu besar susu cair
 • 1 sudu besar ovalette
 • 1 sudu teh esen vanila
 • 1 sudu teh pewarna pilihan

Cara Membuat Marmer Kekal Sedap Tiga Warna :

 1. Pukul mentega dan gula supaya ia mekar.
 2. Masukkan ovalet dan intipati vanila. Teruskan memukul.
 3. Tambah telur dan simpan pengadun kelajuan.
 4. Masukkan tepung dan susu cair.
 5. Dikongsi dengan tiga bahagian. (Koko, pewarna dan satu lagi asal perisa)
 6. Letakkan akar asal ke dalam timah terbakar, diikuti dengan sudu yang dicampur dengan pewarna kemudian sudu yang dicampur dengan coco.
 7. Ulangi proses supaya ia habis.
 8. Dibakar pada suhu 180 darjah selama 40 minit atau tepu masak.

https://resepi-kek.com/resepi-kek-marble-bakar-mudah/#

Leave a Comment