Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Kek Milo Kukus Sukatan Cawan Sedap

Resepi Kek Milo Kukus Sukatan Cawan Sedap

Resepi Kek Milo Kukus Sukatan Cawan – Assalamu’alaikum dan harapan terbaik untuk kita semua bertemu lagi yang selalu berkongsi pelbagai jenis resipi mudah dan resipi kek kek kekak. Kali ini kami akan berkongsi resipi lagi, resipi kami akan kongsikan adalah cawan kek pawan wap stim keko. Kek milo boleh dikatakan salah satu kek kekaran khalayak dan resipi kek milo wap mudah dan paling mudah.

Resepi Kek Milo Kukus Sukatan
Gambar Kek Milo Kukus Sukatan

Resepi Kek Milo Kukus Sukatan Cawan

Mengapa anda begitu mahir? ini dikeranakan kek milo tidak terlalu banyak menggunakan bahan dan bagaimana menjadikannya terlalu mudah. Di samping itu, resipi milo lembu ni mempunyai rasa yang sangat baik dan anda semua mesti cuba kek kek milo ini. Resipi milo kukus ini mempunyai pelbagai resipi, terdapat preskripsi milo kukus dan terdapat juga preskripsi telur kukus milo tanpa telur. Ini resipi mudah milo kukus adalah salah satu tarikan ibu-ibu untuk membuat mentega kukus ini.

[irp]

Bahan – bahan yang digunakan :

Bahan A :

  1. 1 cawan minyak
  2. 1 cawan susu cair
  3. 1 cawan gula
  4. 1 cawan milo
  5. 1/2 cawan susu pekat.

Bahan B :

  1. 3 biji telur
  2. 1 senduk esen vanilla
    (dipukul kembang)

Bahan C :

  1. 1 1/2 cwn tepung gandum
  2. 1 senduk baking powder
  3. 1 senduk soda bikarbonat.

Cara membuat resipi untuk mangkuk milo kukus:

  1. Bahan bercampur dan dimasak dengan api kecil. Keluarkan buta, tutup api.
  2. Ambil percikan bahan A dan masukkan Bahan B. Terputus.
  3. Letakkan juga C dan bahan kacau.
  4. Tapiskan jika ada ketul2 sebelum masuk ke dalam lembaran penaik.
  5. Bakar mentega dan tepung di dalam kuali sebelum memasuki campuran.
  6. Keluarkan campuran untuk memasak pada api sederhana * jgn terlalu kecil dan terlalu besar !!!
  7. Tekan selama 30 – 45 minit.

Leave a Comment