Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Kek Minyak Kukus

Resepi Kek Minyak Kukus

Resepi Kek Minyak – Untuk masa yang lama saya ingin membuat Kek minyak selepas dilihat oleh rakan-rakan saya. Saya di sini selepas pulang dari Pusat Perubatan Tropicana untuk mengiringi anak lelaki yang menjalani prosedur sinus. Di samping itu, saya juga bertemu dengan pakar doktor untuk rawatan susulan.

Resepi Kek Minyak
Gambar Kek Minyak

Hmm lepas satu persatu masalah kesihatan yang timbul walaupun tidak serius tetapi memerlukan langkah penjagaan awal dari segi pemakanan dan senaman. Saya dinasihatkan supaya melakukan sedikit aktiviti ringan seperti berjalan pantas. Terus terang, sekarang saya merasakan diri saya seolah-olah saya mengejar masa yang tersisa di masa lalu.

[irp]

Bekalan bekalan jauh dari mencukupi. Saya berdoa untuk ruang angkasa dan mencari peluang sebanyak mungkin dalam masa yang tersisa, tidak ada masa lagi untuk meraikan. Tidak ada masa untuk dibelanjakan dengan aktiviti yang tidak diberikan. Al-Quran kini menjadi sahabat saya yang menemani sepanjang hari. Semoga cinta ini kekal selama-lamanya dalam diriku. Insyaallah, Ameen.

Beralih ke Minyak Kek adalah, sesungguhnya sangat haus dan lembap. Saya makan apabila panas panas kerana anda tidak boleh menunggu untuk menunggu ia sejuk. Saya terjebak sedikit kepada jiran saya yang sangat baik. Di mana hendak pergi, ada tangan buatan tangan yang dibentangkan kepada kami.

[irp]

Resepi Kek Minyak

Bertuah untuk mempunyai bahasa asli yang baik dan baik. Semasa saya naik ke gerai, saya menyentuh sekeping kek sejuk. Aduhaaii gust dan sangat lazat. Sangat manis dengan rasa saya. Hahaha Saya sangat suka kek kampung kampung kosong. Terbaeekk. Jom layan resepi dulu.

[irp]

Bahan bahan :

 • 5 biji telur
 • 1/2 cawan gula kaster
 • 2 cawan tepung gandum 
 • 1 sk baking powder
 • 1 cawan susu pekat 
 • 1 sudu besar ovallate
 • 1 cawan minyak jagung
 • 1 sudu kecil esen vanilla
 • Sedikit perisa yang disukai – tak letak
 • Sedikit pewarna kuning, merah dan biru

Cara memasak :

 1. Ayak tepung gandum bersama-sama dengan serbuk penaik. Snipe. Lenter pan dengan mentega. Alaskan dengan kertas pembakar.
 2. Pukul telur dengan gula dan ovallate supaya ia adalah bunga. Masukkan susu pekat dan intipati vanila. Teruskan lagi seketika. Masukkan minyak dan perisa semasa dilanda hanya untuk persatuan rata.
 3. Akhirnya masukkan tepung gandum sedikit. Ramping. Selepas itu, lulus hingga 3 susunan kira-kira 320 gram setiap warna. Tuangkan hidangan berukuran 8 atau 9 dan teduh warna setiap kreativiti.
 4. Dibakar sehingga dimasak pada 170C selama 50 minit atau lebih masak. Saya membakar selama 40 minit. Biarkan kesejukan kemudian dipotong dan berkhidmat.

Leave a Comment