Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Kek Oren Moist Lembab Mudah

Resepi Kek Oren Moist Lembab Mudah

Resepi Kek Oren Moist Lembab – Kali ini kami akan berkongsi resipi lembap dan lazat. Kek oren ini mempunyai rasa yang sangat lazat dan mempunyai tekstur yang mat gebu sehingga ramai orang yang suka akan kek yang satu ini. Ini menjadikan kami ingin berkongsi resipi basah yang lembap. Rasa resipi lembap mempunyai rasa yang sangat lazat dan sangat baik.

Resepi Kek Oren Moist Lembab
Gambar Kek Oren Moist Lembab

Tetapi sebelum kita berkongsi resepi kek oren lembap kukus kami telah cuba untuk membuatnya terlebih dahulu dan selepas itu kami hanya berkongsi resepi kek oren sunquick lembab untuk anda semua.Resepi kek butter oren moist boleh dikatakan sangat simple dan mudah. Hal ini dibuktikan oleh sekurang-kurangnya bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek oren ini dan bagaimana untuk membuat ia mudah mana-mana tidak memerlukan apa-apa secara khususnya.

[irp]

Resepi Kek Oren Moist Lembab

Bagi anda yang ingin cuba membuat kek oren lembap kami menyediakan resepi kek oren moist mat gebu di bawah. Jadi, jika anda ingin mencuba membuat resepi kek oren sunquick lembab tidak pusing – pusing memikirkan bahan-bahan yang digunakan dan bagaimana untuk membuat apa-apa bagaimana, kerana kami telah menyediakan resepi kek oren coklat moist yang terdiri daripada bahan-bahan yang akan digunakan untuk cara-cara membuat kek oren lembap ini, langsung simak saja resepi kek oren moist lembab dibawah ini.

[irp]

Bahan – Bahan :

 1. 2 biji telur
 2. 2 cawan tepung gandum*
 3. 1 biji buah limau sunkist
 4. 1 sudu besar baking powder*
 5. 1 cawan minyak canola
 6. 1 cawan gula halus

Cara membuat kek lembap oren basah:

 1. Kupas kulit dan buang biji dan urat putih di tengah. Kulit dicincang sedikit untuk aroma.
 2. Masuk ke dalam pengisar dengan minyak, gula dan telur dan julat sehingga halus.
 3. Tuangkan bahan ke dalam mangkuk dan tambah campuran tepung sedikit sambil kacau. Tamatkan sekali, letakkan juga orang kulit jeruk dan sebat kulit huru-hara.
 4. Tuangkan campuran ke dalam bungkus serbuk dan kek kertas atau kertas.
 5. Dibakar pada suhu 170C selama 40 minit hingga 1 jam atau sehingga dimasak.

Leave a Comment