Resepi Kek Sedap dan Mudah Sukatan Cawan

Resepi Kek Sedap dan Mudah – Pelbagai rasa yang berbeza, dan pelbagai cara untuk menjadikannya. Terdapat pelbagai perisa seperti kek oren, kek coklat, kek pisang dan ramai yang lain berbagai-bagai perisa. Semua kek dalam dan bahawa membezakannya iaitu bagaimana membuatnya dalam proses adunan untuk menentukan persaianya seperti kek coklat, sudah tentu akan berbeza dengan kek ini kerana kek coklat untuk mempunyai rasa coklat pasti akan ditambah dengan coklat dan sebaliknya kek oren akan dapat rasa oren akan bercampur dengan oren boleh mempunyai rasa oren.

Resepi Kek Sedap dan Mudah
Gambar Kek Mudah dan Sedap

Resepi kek mudah dan enak dia mudah membuat dan mudah. Resepi kek sedap dan lembut tentu kebanyakan anda mahu ini adalah kerana ramai orang membuat kek tetapi tidak menghasilkan kek sedap dan lembut tekstur biasanya menyebabkan kek bantat dan kadang-kadang juga tidak menyenangkan. Oleh itu kami telah menyediakan resepi kek paling sedap dan resepi kek sedap dan lembut kaya rasa antara resepi kek coklat mudah dan sedap hingga resepi kek oren sedap.

[irp]

Resepi Kek Sedap dan Mudah

Resepi kek terkini yang sedap ini dijamin kerana kami telah cuba jadi pastinya bergantung pada anda sendiri bagaimana untuk melakukannya. Jika anda mengikuti cara kami membuatnya pasti menghasilkan kesucian yang lazat dan lembut. Kita telah pun menyediakan resepi kek terkini yang sedap beserta bahan-bahan yang digunakan dan cara membuatnya secara langsung di bawah, sila rujuk kursus. 

[irp]

Bahan – Bahan :

 •  1 Cawan Minyak Jagung
 • 1 Sudu Serbuk Vanilla
 • 1 Cawan Susu Cair
 • 1 1/2 @ 2 Cawan Tepung Naik Sendiri
 • 1 Biji Telur
 • 1 Cawan Gula Kastor
 • Perisa / Serbuk Koko/ Buah (Ikut Suka)

Cara Membuatnya :

 1. Tekan telur di bekas, jadi berbuih.
 2. Masukkan gula dan pukul lagi sehingga ia benar.
 3. Masukkan minyak, susu dan serbuk vanila. Gaul adalah benar.
 4. Masukkan rasa pilihan. Samada cecair / serbuk / buah.
 5. Masukkan tepung. Gaul sebati lagi, tetapi tidak terlalu lama.
 6. Penapis semua blok ke kuali. Untuk penapisan je.
 7. Wap selama 1 jam / Burn (180’c) selama 45 minit.

Leave a Comment