Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Kek Span Vanilla Kukus Mudah

Resepi Kek Span Vanilla Kukus Mudah

Resepi Kek Span Vanilla Kukus – Kenapa kita mengedarkan resipi untuk resipi sambal mangkuk vanila? Kerana kita bersenang-senang untuk bereksperimen dan akhirnya kita membuat vanila span kek. Sudah tentu rasa span vanili tidak perlu teragak-agak, rasa itu sangat lazat dan ketagihan untuk dimakan lagi. Kek span vanila sangat sesuai untuk dimakan dengan ahli keluarga dan orang tersayang. Kuasa ini juga sesuai untuk tempoh masa apabila terdapat persatuan keluarga, perkahwinan atau juga Majlis arisan.

Resepi Kek Span Vanilla Kukus
Gambar Kek Span Vanilla Kukus

kek span vanilla juga sesuai untuk snek yang boleh menemani jika anda sibuk dengan kerja anda atau rutin anda. Mengapa kita mengedarkan resipi untuk resipi cili mangkuk vanila? Kerana kita bersenang-senang untuk bereksperimen dan akhirnya kita membuat vanila span kek.

[irp]

Resepi Kek Span Vanilla Kukus

Sudah tentu rentang vanila tidak perlu terlalu besar-sebaliknya, ia sangat lazat dan ketagihan untuk dimakan lagi. Kek span vanila sangat sesuai untuk dimakan dengan ahli keluarga dan orang tersayang. Kuasa ini juga sesuai untuk tempoh masa apabila terdapat kesatuan keluarga, perkahwinan atau juga Majlis arisan. kek span vanilla juga sesuai untuk snek yang boleh menemani jika anda sibuk dengan kerja anda atau rutin anda.

[irp]

Bahan – bahan yang digunakan :

 • 1 sudu teh esen vanilla ~ cari yang oil base
 • 4 biji telur gred A
 • 170 gm tepung kek
 • 180 gm gula halus
 • 15 gm ovellete
 • 50 gm minyak jagung
 • 5 gm baking powder ( 1 sudu teh)
 • 70 gm air

Cara membuat piring stim wap vanila :

 1. Campuran pertama, tepung dan serbuk penaik kemudian diayak.
 2. Masukkan semua bahan ke dalam mesin berputar kecuali minyak jagung. Kemudian giliran dengan kelajuan perlahan terlebih dahulu.
 3. Kelajuan perlahan untuk meratakannya terlebih dulu .. sehingga tepung tu tidak terbang.
 4. Apabila anda melihat bersatu, bertukar kelajuan dan berputar ke cahaya dan hujung. Jangan mainkan ya lama.
 5. Apabila dah gebu, tutup mixer itu.
 6. Tuangkan minyak dan sudu dengan spatula aje sehingga licin. Jangan lama ta kaup di belakang .. sehingga purata minyak tu tu ..
 7. Kemudian tuangkan ia ke dalam kuali 8 yang kami telah diaspal dengan kek kertas dan kami telah memasak mentega di sekelilingnya.
 8. Bakar dimasukan di dalam ketuhar yang kita dah panaskan 15 minit awal pada suhu 170C
 9. Dibakar selama 30 ~ 35 minit
 10. Apabila kek masak kami, terus keluarkan dari oven
 11. Biarkan dia segera dalam 5 pudina, longgar cepat cepat keluarkan dari lembaran pembakar
 12. Toreh pinggir kuali dengan pisau untuk mengeluarkan kek
 13. Membalikkan bahagian atas segera 1 minit ajit
 14. Lepaskan siaran terus berbalik

 

Leave a Comment