Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Kerabu Telur Dadar Mudah

Resepi Kerabu Telur Dadar Mudah

Resepi Kerabu Telur Dadar – Salam buat semua pengunjung blog saya yang tak seberapa ini yang menjadi simpanan koleksi resepi kegemaran sendiri dan juga sebagai rujukkan untuk ibu-ibu, kakak-kakak, dan adik-adik yang tengah mencari resepi. hari ini saya ingin berkongsi resep kerabu omelet sangat mudah dan mudah.

Resepi Kerabu Telur Dadar
Gambar Kerabu Telur Dadar

memang kalau kita sebagai wanita mesti tak lari dari cakap tentang makanan, sibuk pasal diet, dan juga resepi. resipi yang saya buat sangat sesuai untuk orang yang sedang diet kerana makanan ini tidak mengandungi banyak kalori dan kolesterol jadi mungkin jika kita memasukkan makanan ini sebagai salah satu makanan sihat.terima, untuk semua pelawat kerana blog ini masih ada hingga sekarang kerana kamu semua.

[irp]

Resepi Kerabu Telur Dadar

Saya harap blog ini akan terus wujud sehingga masa depan.berkongsi ilmu dan tips memasak yang ada disamping mengembangkan bakat saya dalam memasak dan juga blog ini amat membantu saya untuk mencapai resepi yang dikehendaki apabila diperlukan. Kembali ke resipi, peppermint yang sangat ringkas juga tidak menggunakan minyak tetapi diganti dengan mentega.

[irp]

Bahan-Bahan :

 • 3 – 4 biji telur ayam *
 • 1 sudu teh lada putih Aji-Shio *
 • sedikit garam * {tanda * dicampur semua sekali dan dikocak-kocak}
 • 3 urat kacang panjang – potong pendek
 • 3 biji cili padi – potong nipis
 • 1 biji cili merah – cincang halus
 • 1 biji bawang besar – belah 2 dan hiris sederhana tebal
 • 30 gm daun selum – hiris halus
 • sedikit butter – untuk menggoreng telur

Cara memasak :

 1. Panaskan kawah dan mencairkan sedikit mentega supaya telur tidak melekat pada kawah itu kemudian goreng omelet telur (campuran telur, garam sedikit, lada putih) tetapi jangan terlalu kurus ..
 2. apabila telur yang dimasak mengangkat dan hiris kapur-nipis kemudian dicampur dengan semua bahan-bahan baki sebelum, slang serta-merta sehingga semua rata.
 3. sedia berkhidmat.

 

Leave a Comment