Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Lemon Cupcakes

Resepi Lemon Cupcakes

Resepi Lemon Cupcakes – Semasa berehat di wad pada bulan Disember bulan lepas, saya menyampaikan perkhidmatan ipad dengan melihat resepi kek apabila tiba-tiba penerima Butter Lemon Cake dikatakan sangat lazat dan mempunyai keju kek keju. Juita telah membuat tempahan bahawa pesanan ini disediakan semasa penglibatan Nana.

Resepi Lemon Cupcakes
Gambar Lemon Cupcakes

Saya juga perlu dijadikan perisa terlebih dahulu. Akhirnya, kedua-dua rancangan itu tidak menjadi kenyataan. Hanya pada hari ini, ia hanya menjadi satu perkara yang membuat realiti Lemon Cupcake. Resepi yang digunakan hari ini juga telah dialihkan kepada resepi buku yang dibentangkan oleh rakan-rakan Juita. Ya, kita hanya dapat merancang tetapi Tuhan tegas.

[irp]

Resepi Lemon Cupcakes

Menghidupkan kek cawan ini, sangat enak bagiku, terutamanya rasa yang menyerupai lemon, sangat sangat menggemaskan. Tiada bahasa untuk menggambarkan kemudahannya. Minum dengan secawan Teh Inggeris, sungguh rasa hebat yang sukar untuk dijelaskan. hehehe sememangnya sejak ini, saya agak sakit sedikit jika Encik hubby memberitahu bahawa dia tidak mahu mengikuti ini ke Jerman tahun ini. Resepi perkhidmatan Jom di bawah.

[irp]

Bahan bahan :

 • 110 gram/1/2 cawan butter
 • 110 gram/1/2 cawan gula kaster
 • 2 biji telur – pukul
 • 110 gram/1 cawan self raising flour
 • Secubit garam
 • 1 biji lemon – parut halus

Bahan Ising :

 • 225 gram/2 1/4 cawan gula ising
 • 3 sudu besar jus lemon
 • 1-2 sk air panas

Bahan hiasan :

 • 2 biji lemon – parut
 • 3-4 sudu besar gula kristal

Cara memasak :

 1. Panaskan ketuhar pada 180C. Tempatkan 13 cawan kertas dalam dulang muffin.
 2. Putar mentega dan gula agar ia putih dan ringan. Masukkan telur dan putarkannya supaya ia benar.
 3. Masukkan tepung, garam dan limau parut dan sebati kacau.
 4. Masukkan campuran ke dalam cawan kertas. Buangkan selama 15-20 minit atau kemenyan atau permukaannya adalah berantakan apabila disentuh.
 5. Keluarkan bahagian atas tanah sepenuhnya sejuk.
 6. Untuk Ising: kucurkan gula dalam mangkuk dan perlahan-lahan meletakkan jus lemon dan air panas secukup rasa yang tebal dan licin.
 7. Sudut bersudut ke atas dan meratakan permukaan dengan pisau. Letakkan lemon parut dan disiram gula kristal di atas sebagai perhiasan.
 8. Boleh dilayan. Saya masukkan juga lemon curd sebagai pengisian. Tetapi tanpa lemon curd, kek kek ini sangat lazat dengan isingnya.

Leave a Comment