Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Lemon Curd Sedap

Resepi Lemon Curd Sedap

Resepi Lemon Curd – Oleh kerana bebek rakan saya Nikee mencadangkan saya mencuba lemon curd sebagai Vanilla Cupcake mengisi atau frosting yang saya buat baru-baru ini, saya mula membuat saya sendiri. Sekali lagi pulak, kerumunan purata yang memuji lemon curd lemon membuat sendiri sehingga ada tulisan seolah-olah untuk menjilat dengan mangkuk sekali.

Resepi Lemon Curd
Gambar Lemon Curd

Sesungguhnya ya, pemukul licin digunakan untuk mengganggu lemon curd. Hahaha tidak terkawal. Ia lazat, ala ala lemon jem begitu. Sebenarnya lemon curd dibuat untuk dimasukkan ke dalam Lemon Butter Cupcake yang dibuat esok.

[irp]

Resepi Lemon Curd

Heee dah tak sabar makan kek cawan dengan lemon curd yang mabeles ini. Ohhh benar-benar tidak sabar. Juita Butter Cake dan saya telah bercakap untuk membuat Lemon Butter Cake selepas membaca dalam satu blog semasa saya di wad di Pusat Perubatan Tropicana pada bulan Disember lalu. Jom kami berkhidmat resepi lemon curd terlebih dahulu.

[irp]

Bahan bahan :

 • 3 biji telur
 • 3/4 cawan gula
 • 1/2 cawan fresh lemon juice
 • 2 sb butter
 • 1 sb parutan kulit lemon

Cara memasak :

 1. Pukul telur dan gula dalam mangkuk dan letakkan di periuk mendidih panas.
 2. Campurkan jus lemon dan kulit lemon parut.
 3. Tuangkan ke dalam mangkuk dan letakkan mentega dalam kekacauan selama air mendidih selama 15 minit atau lebih tebal dan biarkan tanda pemukul dan gelembung pertama bermula.

Nota :

 • Beri limau sebelum digunakan untuk memelihara kelembapannya. Lemon sejuk lebih mudah dicincang. Pukul kulit lemon dahulu sebelum ditanam jus lemon. Jangan hancurkannya sehingga bahagian putih kulit lemon.
 • Jangan masak hingga lemon curd mendidih untuk menghindar dari tekuk. Angkat dan ketepikan kerana ia akan lebih tertumpu semasa sejuk
 • Lemon curd boleh disediakan 1 minggu lebih awal daripada yang dimaksudkan. Tutup permukaan dengan bungkus plastik dan simpan dalam keadaan sejuk. Mungkin 3 minggu lepas dalam keranda sejuk.

Cara penyediaan lain :

Untuk mengelakkan telur boleh diputar mentega dengan gula sebelum telur dimasukkan dalam satu tempoh sambil bermain rata. Akhir sekali masukkan jus lemon dan jus lemon. Kemudian hanya diletakkan di atas air panas sambil terus diskrit begitu tebal.

Leave a Comment