Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
√Resepi Masak Kicap Daging Istimewa Sedap

Resepi Masak Kicap Daging Istimewa Sedap

Resepi Masak Kicap Daging Istimewa – Resipi untuk memasak daging daging adalah hidangan yang lazat, dibuat dengan daging lembu tanah yang mempunyai rasa lazat yang sangat lazat. Hidangan ini dihidangkan pada waktu dan di mana sesuai, terutamanya apabila digunakan sebagai hidangan pada waktu makan. Cuaca panas di luar dan kelaparan yang tidak boleh ditanggung lebih baik jika hidangan digunakan sebagai pembida Selain itu, hidangan ini akan berasa lebih baik dan lebih baik jika dimakan dengan bahan tambahan seperti nasi panas, berkokok berkokok dan sedikit bawang goreng topping.

Resepi Masak Kicap Daging Istimewa
Gambar Masak Kicap Daging Istimewa

Resepi Masak Kicap Daging Istimewa

Ia mestilah tempoh resipi goreng memasak daging memasak makan malam memasak memasak kata-kata ini akan menjadi masa yang menyonokkan dan senamrobik.Nah, anda boleh membuat resipi memasak rumah anda khas memasak hidangan daging ayam goreng yang dimasak dalam sos ini. Kami merujuk kepada resipi masak sous yang dimasak dengan tumis saut, dalam lazat dan gurih.

[irp]

Bahan-bahan:

 • 1 kg daging
 • Sos soya pekat 1/2 botol kecil merah Jalen
 • Gula / gula Melaka
 • 1 sudu teh Asam
 • Bawang nipis – hiasan
 • 1 cawan air – boleh juga menggunakan air rebusan daging lembu

Bahan-bahan adunan:

 • Serai 10
 • 10 cili kering – boleh ditambah jika anda suka pedas
  Inci halia – 4 hingga 5 inci
 • 3 Bawang besar kuning
 • 6 biji, pistachio
  bawang putih 1

Cara Memasak Soy Memasak Daging:

 1. Langkah pertama yang anda boleh ambil untuk melompat ke resipi buku masak lazat ini adalah terlebih dahulu memotong daging lembu yang telah bersedia untuk membentuk saiz dadu yang dikehendaki, saiz kecil dan saiz yang lebih besar.
 2. Selepas daging dipotog ke kepingan yang sepadan dengan saiz yang dikehendaki. Juga, basuh baseball menggunakan daging dengan air dan pastikan anda membasuhnya di dalam air yang mengalir bahawa kotoran pada daging mungkin telah dibersihkan dengan betul.
 3. Selepas dibasuh, sila klik daging, kerja jalan dan kami akan meneruskan cara seterusnya untuk memasak herba.
 4. Panaskan minyak sedikit di dalam kuali dan tumis bawang bawang merah satu aroma yang berbau dan bawang menjadi telus.
 5. Serta bawang yang memaafkan, tambah rempah-rempah ke huru-hara dan masak supaya rasa licin hanya dimasukkan ke dalam yang lebih matang.
 6. Letakkan kepingan-kepingan yang huru-hara dan huru-hara supaya kelihatan sedikit melenting.
 7. Apabila selesai, letakkan daging ke dalamnya. Rasa huru-hara sehingga daging berubah warna dan tekstur menjadi lebih matang.
 8. Tambah air ke huru-hara bersama dengan sos soya untuk rasa dan masak sehingga sos huru-hara menajdi lebih pengecut dan menjadi daging yang lebih lembut.
 9. Masak daging dalam keadaan kacau goreng sehingga daging mengekstrak minyak. Jangan lupa untuk merasai rasa yang anda masukkan, jika rasa kurang sesuai, tidak
 10. teragak-agak untuk menambah perasa mengikut rasa.

 

Leave a Comment