Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Masakan Daging Lembu Kambing

Resepi Masakan Daging Lembu Kambing

Resepi Masakan Daging Lembu – Menu masa memasak resipi daging lembu adalah tipikal menu Minang yang merasakan masam, pedas dan berselerak. Dengan banyak bahan yang dibungkus dengan daging. Sedikit seperti rendang tetapi mempunyai banyak perisa, juga dari segi penggunaan daging juga menggunakan haruman seksyen lembu. Tetapi jika anda tidak suka sekeping daging ini juga boleh menggunakan sebahagian daripada daging biasa di dalamnya.

Resepi Masakan Daging Lembu
Gambar Masakan Daging Lembu

Ia bergantung pada rasa. Walaupun dia mempunyai masa yang panjang memasak untuk memprosesnya, tetapi dia semua akan membayar untuk memasak daging kambing memasak hidangan ini lazat dan sangat sesuai untuk dimakan dengan beras putih yang panas. Dijamin maknyuss.Hidangan resipi rusa sentiasa ada untuk kita jika kita tidak mempunyai apa-apa resipilain. Walaupun resipi memasak daging merah, dalam memasak resipi goreng masih Perhatikan bahawa rasa yang dihasilkan dapat memberi kesenangan kepada orang-orang yang makan. Masakan ini kelihatan mudah, tetapi untuk hasil maksimum, ia perlu dimasak dengan hati yang ikhlas.

[irp]

Resepi Masakan Daging Lembu

Resipi goreng resipi goreng ini tidak sukar, kerana cara memasak agak mudah. ​​Bebola daging dan rempah yang digunakan adalah rempah-rempah yang kami gunakan untuk memasak untuk orang lain. Oleh itu, dia akan membantu kita dalam mencuba hidangan ini. Bahan-bahan yang digunakan juga mempunyai pelbagai jenis.Buat kali ini saya akan memberikan resipi daging hitam yang dimasak untuk para ibu di rumah bagaimana resepi hidangan daginguntuk membuat daging lembu goreng dengan rasa rasa yang boleh memberi kesenangan kepada keluarga. 

[irp]

Bahan – bahan :

 • 500 g daging lembu
 • Daun Bay 2 keping
 • Daging goreng perasa mashed
 • 9 ulas bawang putih
 • 2 camca besar serbuk ketumbar
 • 1 sudu teh kunyit
 • Garam
 • Minyak yang digunakan untuk menggoreng

Cara membuat daging goreng :

 1. Potong daging lembu itu, kemudian rebus dengan daun telur sehingga dagingnya lembut
 2. Kemudian, selepas daging, maka parit itu
 3. Kemudian anda dihancurkan ketumbar, kunyit dan bawang putih. Kemudian anda mengisi satu pertandingan. Dan tambah 100 ml rebus air yang tinggal.
 4. Daging yang telah direbus sebelum anda berada dalam satu hit dengan tujuan daging itu boleh dilaperkan.
 5. Kemudian anda masukkan ke bekas yang juga mengandungi rempah-rempah, Gaul dan biarkan daging selama kira-kira 1 jam di keranda sejuk.
 6. Selepas itu, anda mengambil daging yang telah dikulkas daging goreng sehingga warna coklat.
 7. Dan apabila anda selesai, anda menyediakan hidangan dan tuangkan daging dengan kemas dan menyediakan plat, kelihatan cantik dan menyuburkan anda boleh menambah daun sledri, tomato dan sayur-sayuran lain di atas.
 8. Hidangan dibenarkan bersama keluarga mereka yang tercinta.
 

Leave a Comment