Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Mee Bodoh Sedap

Resepi Mee Bodoh Sedap

Resepi Mee Bodoh – Saya ingin memulakan konsert ini dengan berterima kasih kepada Alhamdulillah. Allah Maha Kaya dan Mengetahui. Saya tidak boleh menulis mengapa saya katakan demikian. Banyak berkat yang telah diberikan Tuhan kepada diri ini. Terlalu banyak sehingga akal yang tak terduga tiba-tiba muncul.

Doa untuk Tuhan memberikan rezeki yang tidak dijangka yang akhirnya berakhir. Alhamdulillah. Hari ini kita mengkaji kuliah Ustaz Nakhori di Surau Ad Dhuha tentang orang yang paling mulia di sisi Allah adalah orang yang benar. Dia seorang lelaki yang takut kepada Allah. Mereka akan melakukan apa yang ditakdirkan dan meninggalkan apa yang dilarang.

resepi mee bodoh
Gambar mee bodoh

Tuhan tidak melihat tubuh dan rupa awak. Kita perlu menghiasi apa yang Tuhan lihat dan bukannya menghabiskan wang untuk menghiasi diri kita untuk membuat orang kelihatan cantik. Jika kita mencari hubungan manusia, manusia mungkin menjadi tidak suka. Sekiranya kita buat Tuhan, Tuhan tidak menjanjikan.

[irp]

Jika mencari belas kasihan Tuhan, Tuhan suka dan manusia mungkin berada di peringkat awal yang tidak suka tetapi pada akhirnya, manusia akan menjadi seperti. Tuhan akan melihat hati yang ikhlas. Hanya Allah yang dapat melihat dan menghukum hati manusia. Manusia tidak dapat melihat hati orang lain. Hanya hati yang bersih tapi tidak melakukan apa-apa yang baik.

Mee sebenarnya hanya menggunakan batang batang pendek. Tidak terlalu banyak. Jarang jarang, bertemu kale dalam mee tu. Hihihi menyalin apa yang kawan saya menulis Maznah dalam koleksi WhatsApp. Mee sebodo bodo mee jer. Jadi kali ini, saya cuba membuat versi badan tanpa udang. Hanya batang kangkung tu, jenisnya masih lagi kerana kanak-kanak menghabiskan stoknya.

Ada kalanya saya melihat MokDoh menggunakan sayur-sayuran kacang panjang juga. Tetapi pada masa yang sama, menggunakan tangkai sayur kangkaja sahaja. Di seberang kampung kemudian cuba menangkap ikan Pasar Ikan Ikan Jelawat. Warna Mee lebih gelap. Mungkin kerana anak kucing Melaka dan faktor gula.

[irp]

Resipi Mee Bodoh

Resipi – resipi yang sangat mudah dan cepat dikhaskan terutamanya untuk generasi seperti saya yang membesar dengan mee talam …

[irp]

Bahan-bahan : 

 • 1 1/2 peket mee kuning 
 • 1/2 ikat kangkung – ambil batang sahaja
 • 1 sudu besar cili kisar
   
 • Garam

Bahan tumbuk :

 • 5 ulas bawang putih 
 • 9 ulas bawang merah

Bahan masak :

 • Kicap pekat cap Ikan Mas – guna Kicap Jalen
 • 1/4 keping Gula Melaka 

Cara memasak :

 1. Masak sedikit air dengan gula Melaka sehingga gula hancur. Masukkan ketik dan masak supaya ia bersinar. Angkat dan snap.
 2. Panaskan minyak dan goreng bahan-bahan supaya segar. Masukkan juga cili kisar. Teruskan menggoreng sehingga cili benar-benar masak.
 3. Masukkan mee dan batang kangkung. Kacau sebelum meletakkan di dalam air dan gula Melaka lebih awal. Kacau.
 4. Letakkan garam dan kacau rata. Sesuaikan rasa. Chaos sangat benar. Bersedia untuk dijemput dan berkhidmat.

Leave a Comment