Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Mee Goreng Sedap Pujaan Hati

Resepi Mee Goreng Sedap Pujaan Hati

Resepi Mee Goreng Sedap – Diakui resipi di blog saya banyak resipi resepsi. Ini kerana blog saya bukan buku masakan atau buku masakan semata-mata. Tetapi lebih banyak lagi mengenai blog mengenai Kitchen dan juga nota mengenai kehidupan diri dan keluarga.

Apa yang hendak dimasak, apa yang hendak dimakan, apa yang harus dibuat, dan lain-lain Maklumlah makanan Malaysia, melekatkan resipi yang sama. Jadi, lebih penting lagi untuk perhatikan perjalanan kehidupan keluarga kita. Setakat ini, maklumbalas pembaca blog Azie, adalah positif. Mereka tidak mempunyai masalah dengan kitar semula kerana peristiwa dan cerita di sebalik penyediaan hidangan serta menjadikannya berbeza dari entri sebelumnya.

resepi mee goreng sedap
Gambar mee goreng sedap

Saya hanya suka makan mee goreng, tiada apa-apa lagi. Jadi saya agak rewel ketika memesan mee goreng di luar. Jika selepas memasuki mulut, jangan sampai rasa itu saya akan terlepas dari rasa.

[irp]

Mee lazat pada rasa saya mesti mempunyai rasa masam dan manis. Mee punak tidak boleh lebih banyak lembu, lebih keras seperti tidak masak. Hari ini, ia hanya sedikit gangguan buah pinggang untuk memasukkan makanan laut dan sos tiram dan menyediakan sedikit basah sedikit basah. Bahan masih sama. Sekiranya biasa ada ayam jer, rasa baru sama dengan mee goreng yang saya nikmati di Bachok 30 tahun yang lalu.

Kali ini saya juga lebih rajin di mana saya mengukat bahan sos yang digunakan. Sekiranya biasa, tuangkan saja tuangkan ke dalam kawah. Bukan apa, menjadi panduan. Rasa sebenar tercermin dalam setiap rasa.

[irp]

Resepi Mee Goreng Sedap

Perkhidmatan jom mee goreng yang saya sediakan untuk sarapan pagi untuk kanak-kanak. Saya mula memasak kembali dari basikal di sekitar tasik. Alhamdulillah, sejak melakukan aktiviti riadah sedikit, masalah sakit lutut saya hilang. Tidak sakit lagi untuk bergerak atau mendaki tangga …

[irp]

Bahan bahan :

 • 1 pek kecil mee kuning
 • 4 ulas bawang putih – ketuk & cincang
 • 1 sudu besar cili kisar
 • 3 sudu besar sos tomato
 • 3 sudu besar sos cili
 • 1 sudu besar sos tiram
 • Garam
 • Kicap secukupnya
 • 1 ikat sayur sawi
 • Udang dan sotong
 • Limau nipis – perah
 • Daun bawang – tabur

Cara memasak :

 1. Minum minyak dan kacau bawang putih jadi kekuningan. Keluarkannya, masukkan cabar cabai dan kacau sehingga cili segar.
 2. Selepas cili cabai, masukkan semua sos sos, kers dan sedikit air. Masak sehingga mendidih dan naik minyak. Walaupun ia mendidih, apabila ia baik-baik saja kami memotong sayur-sayuran atau apa sahaja. Air adalah kira-kira 1/2 cawan tetapi diletakkan sedikit supaya tidak meembak pulak mee.
 3. Masukkan udang dan sotong dan batang sayur sawi. Kacau. Kemudian masukkan mi dan daun sawi. Letakkan garam sedikit, kacau rata dan selepas rasa, boleh ditutup api. Saya suka mi belengas basah seperti dalam gambar, bukan jenis berair mee hailam, jadi apabila ini saya akan meletakkan sos lebih sedikit dengan air sedikit jadi ia terpasang pada saya.
 4. Sebelum berkhidmat, boleh ditaburi dengan lada cili merah dan bawang hijau dan bawang goreng. Jika anda suka, taburkan jus lemon.

Nota :

Di sana apabila, saya akan mencurahkan sepakan itu ke dalam mee kuning dan selipar sebelum dimasukkan ke dalam kawah. Sertai mood. Kicap akan lebih menyerap dalam mee dan lebih cepat mengaitkan sebateng semasa goreng.

Leave a Comment