Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Muffin Vanilla Dengan Kismis

Resepi Muffin Vanilla Dengan Kismis

Resepi Muffin Vanilla– Saya menyediakan muffin ini pada hari itu tanpa dirancang. Semasa saya sedang bersarapan, saya menyediakan susunan apabila saya melihat ramuan yang digunakan adalah sangat mudah. Ia semudah membuat baldi gandum. Muffin adalah sesuatu yang sangat mudah dan cepat disediakan.

Resepi Muffin Vanilla
Gambar Muffin Vanilla

Pada dasarnya, menggabungkan bahan kering dan basah, kacau dan dituangkan ke dalam muffin cawan. Bersedia untuk membakar. Pendek kata, jika kita mempunyai tetamu di rumah, masih ada masa untuk menyediakan muffin dan berkhidmat.

[irp]

Resepi muffin yang saya ambil dari internet. Muffin ini juga lebih lazat dalam hidangan panas panas walaupun saya suka makan muffin atau kek sejuk. Tetapi saya masih suka cupcake dari muffin tekstur yang sedikit kasar. Ia akan menjadi minat dan kegembiraan masing-masing bukan.

[irp]

Resepi Muffin Vanilla

Saya membakar muffin cukup untuk memasak hanya untuk kelembapan. Jadi warna tidak cantik. Sekali lagi pulak, saya tidak mengikuti arahan dan petua yang diberikan oleh Nina bahawa ketuhar mesti benar benar panas dalam 20 minit pertama dan menggunakan suhu 180-190C. Ia agak kurang sibuk dengan kejadian muffin hari ini. Jom kita melihat resepi yang saya walaupun sedikit mengikuti bahasa sendiri.

[irp]

Bahan A :

 • 1 biji telur
 • 1/2 cawan minyak jagung
 • 11/4 cawan susu segar
 • 1/2 sudu kecil vanilla extract

Bahan B :

 • 2 cawan tepung gandum
 • 3 sudu kecil baking powder
 • 1 cawan gula kaster
 • Secubit garam

Bahan C :

 • Kismis 

Cara memasak :

 1. Sift Material B dan masukkannya ke dalam mangkuk. Buat lubang di tengah
 2. Dalam mangkuk lain, telur ayam, esen vanila dan masukkan minyak dan susu. Chaos menjadi kenyataan. Tuangkan ke Bahan B.
 3. Huru-hara purata disokong menggunakan sudu (Rayuan akan muncul untuk memutar sedikit – tidak penting)
 4. Biarkan ia berlangsung kira-kira 5 minit. Fuck the sphere dalam 2 kali dan tuangkan campuran ke dalam sebanyak 3/4 cup muffin.
 5. Letakkan kat atas dan muffin. Dalam, ditekankan ke dalam.
 6. Bakar muffin ketuhar yang telah panas pada 170C selama 20 minit atau sehingga kekuningan.

Leave a Comment