Resepi Nasi Kukus Paling Sedap

Resepi Nasi Kukus – Resipi kukus lemak kukus boleh menjadi pilihan makanan yang baik untuk keluarga anda. tidak menyebutkan resipi padi kukus ayam yang dibumbui yang boleh menambah rasa yang lebih lazat. Malam tadi saya menulis resipi ayam ayam cina ayam yang mudah untuk ayam masak yang boleh membuat idea memasak hari ini dan sebaliknya saya juga mempunyai beras kukus yang kuat. Saya hanya memasak semasa mengambil cuti.

Resipi ayam dengan nasi kukus adalah enak apabila dimakan dengan kari. Anda juga boleh menambah ramuan lain dengan rasa. Resipi nasi goreng yang digoreng ayam goreng adalah menu yang popular di Pantai Timur Pahang, Terengganu dan Kelantan.

resepi nasi kukus
Gambar nasi kukus ayam

Dengan resipi rasa pedas, ayam-ayam dan sos ayam menjadi popular dan mendapat tempat yang tidak semata-mata di negara-negara Pantai Timur Semenanjung Malaysia tetapi sekarang boleh didapati di negara-negara lain di Semenanjung Malaysia.

[irp]

Walaupun kita boleh menikmati nasi beras di negara lain di Pantai Timur, kita akan dapat merasakan pengalamannya agak berbeza jika kita menikmati resipi ayam kukus yang paling lazat di Pahang, Terengganu dan Kelantan. Kebanyakan cawangan terbaik di sana menjual hidangan nasi ayam goreng dan saus.

Adakah itu istimewa dengan nasi kukus? Untuk membuatnya, nasi itu dimasak oleh garnishing atau wap di dalam mangkuk aluminium dan dihidangkan apabila pesanan dibuat. Ini bermakna anda akan menikmati nasi kukus segar dan harum. Ayam goreng adalah hidangan sampingan pedas dan bukannya sos cili dan timun sebagai hidangan sampingan dan perlu dimakan dengan kari sau yang dimasak nasi kukus Goreng Ayam sangat lazat dan istimewa.

[irp]

Resepi Nasi Kukus

Saya dan keluarga saya sangat mengambilnya. Biasanya kami akan pergi ke Manjung untuk menikmati rasa nasi kukus Fried Fried Chicken di Restoran Pok Ya sangat lezat dan sangat menjangkau keluarga kami.

Pada hari Ahad berdasarkan resipi blog Sajianbonda, saya telah mencuba membuat nasi ayam goreng saya sendiri dan terimalah keputusan yang sangat memuaskan untuk mendapatkan komen daripada suaminya yang “terbaik di dunia”.

Oh, gembira untuk berasa puas dengan suami saya semasa kami memasak! Bagaimanapun sekarang saya rasa ingin berkongsi dengan anda resipi yang sangat menggilap dan menjadi ini. Hanya kerana saya telah mencuba dan sangat berpuas hati. Lihatlah bahan-bahan dan cara membuatnya. Semoga berjaya Ya. Jadikan fikiran anda SHAREE dengan saya nasi goreng ayam kukus yang mengagumkan ok.

[irp]

Bahan :

 • 4 mangkuk beras selama 1 jam – rendam
 • 3 mangkuk air
 • daun pandan 2 (mercu)

Cara memasak :

 1. cuci beras dan rendamkannya untuk sementara waktu. Kemudian beras diagihkan.
 2. air rebusan dalam pengukus. Masukkan daun kelapa di air. Masukkan nasi untuk membuat lubang di hud dan biarkan memasak nasi.
 3. nasi wap selama 20 minit atau separuh beras masak (beras nampak sedikit cucian)
  keluarkannya dari pengukus dan rendam beras di dalam air supaya ia merendam air sejuk (perubahan air adalah pusat beras yang sangat sejuk).
 4. beras akan berkembang dan memanjang. kira-kira satu kali ganda. Nasi kukus sekali lagi berlangsung sekitar 10-15 minit.
 5. keluarkan campuran beras dan sapukan dengan air (air 3 cawan).
 6. Biarkan saya berehat (10 minit) supaya air dimasukkan ke dalam beras. untuk berada di tempat

Leave a Comment