Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Nasi Lemak Kukus Ayam Goreng Berempah

Resepi Nasi Lemak Kukus Ayam Goreng Berempah

Resepi Nasi Lemak Kukus Ayam Goreng Berempah – Rasanyer Ramadan adalah tenang kerana kami akan berpindah dari sini. Tinggal seminggu kerana kami akan mengalu-alukan Shawwal. Fida adalah pilihan biasa untuk inventori. Terdapat sedikit kegilaan. Kesederhanaan adalah amalan yang baik. Hanya untuk jangka masa kedua lagi organisasi dan buah anak2.

resepi nasi lemak kukus ayam goreng berempah
Gambar resepi nasi lemak kukus ayam goreng berempah

Walaupun saya berkahwin tetapi saya Jangan lupa mereka semua. Jumaat lepas selepas kerja memaksa membeli pakaian buah-buahan NK2 semasa mencuci mata melihat pakaian sesuai pakaian bersalin apabila pilihannya tidak lama. Saya merancang untuk membeli jenis jubah maxi untuk saya. Kanak-kanak memakai pakaian yang diiktiraf ‘Dinasti’ jadi lebih besar milenium berkheed friens Tang Shek.

[irp]

Resepi Nasi Lemak Kukus Ayam Goreng Berempah

Okay kali ini resipi sy sk berkongsi stik nasi kukus dan ayam goreng goreng yang saya cuba menggantung iftar makanan. Resipi awal sy adalah bahawa ia boleh dikembalikan jarang dari MMG ke myresepi.com. Hb seperti yang salah. Lihat sy Jenal ditambah hantu MMG mengikutinya ayam goreng, AYM goreng lebih pedas[src].

resepi nasi lemak kukus ayam berempah
Gambar resepi nasi lemak kukus ayam berempah

Dia berkata dia sedang belajar tu kt tempat ASWARA akan menjual nasi lemak tapi ini asap MSK sy lg nih huhu … Sebaik sahaja dia berkata dia ni tidak perlu beli jika nk p nk mkn stik nasi lemak. Jadikan diri anda bahagia, kan?

[irp]

Bahan-bahan resepi nasi lemak ayam goreng berempah sedap :

 • 5 cawan beras
 • 2 biji santan
 • 3 daun pandan
 • Garam secukup rasa

Kaedah resipi padi ayam kukus dan dikukus :

 1. Rebus air dalam pengukus. Bilas nasi dan stim dalam pengukus selama 20 minit atau separuh masak nasi.
 2. Keluarkan dari pengukus dan rendam beras di dalam air selama sekurang-kurangnya 3-4 jam supaya masa 2 padi panjang.
 3. Bertukar air sekiranya anda memerlukan penyejukan lebih cepat. Selepas itu, nasi kukus yang telah dikembalikan awal untuk memasak atau kira-kira 15 minit.
 4. Keluarkan beras yang dimasak dan limau gedang dengan santan yang telah dicampur dengan garam dan biarkan ia dengan segera atau 10 minit supaya meresap ke dalam susu beras. Akhirnya, asap lagi dan pandan daun sehingga nasi kelihatan melepaskan, cantik dan santan diserap sebelum dimasak.
 5. Addendum: semasa memakan masa, lubang dengan jari anda sehingga beras memasak kata. Sekiranya anda mahu makan pada waktu pagi, dikukus dan direndam pada malam sebelumnya. Rendam lagi, beras panjang.
 6. Nasi kukus lebih lazat daripada apa yang biasa direbus dan lebih berfaedah kerana tiada kerak.

Bahan-bahan resepi nasi lemak pandan ayam berempah :

 • 7-8 keping ayam (dibersihkan)
 • 5 ulas bawang putih (dihancurkan)
 • 1 inci halia (dihancurkan)
 • 3 tangkai Serai (dihancurkan)
 • 1 sudu besar ketumbar (disangai dan crushed)
 • 1 sudu teh aniseed (disangai dan crushed)
 • 1 sudu besar kari ayam (sy untuk Adabi)
 • 1 telur
 • 2 sudu besar cornflour
 • daun kari sprig 1
 • garam secukup rasa

Resipi ayam goreng rujukan pedas untuk nasi lemak :

 1. Marinate ayam dengan semua di atas selama 1 jam atau semasa saya boleh. Kemudian goreng dengan minyak yang begitu garing. Gunakan hanya haba rendah.
 2. Hidangkan panas panas

Leave a Comment