Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Nasi Minyak Sedap

Resepi Nasi Minyak Sedap

Resepi Nasi Minyak Sedap – Hello Hello, lihat? hari ini saya ingin berkongsi resipi minyak beras ringkas. Makanan adalah masyarakat Malaysia yang sangat popular. Saya berkongsi resipi padi sederhana dan sihat ini sangat mudah dan bagi mereka yang tidak memelihara minyak padi Mudah-mudahan menyiarkan resipi padi sederhana ini boleh membantu anda mengelirukan tentang memasak.

resepi nasi minyak sedap
Gambar nasi minyak sedap

Setiap kali saya datang ke majah pemembilan di Johor, resipi nasi minyak yang mudah tanpa minyak berlainan menjadi hidangan utama. Hari ini ramai yang mencari jalan untuk mencipta resipi yang lazat dan minyak masak yang mudah. Mungkin orang lebih suka kerana dia lebih selesa dengan rempah dan dimakan dengan ikan beriani. Cara memasak resipi kuih beras mudah saya lebih mudah dan mudah daripada membuat lasagna lebih rumit. Lebih-lebih lagi raanya bertaburan dan lazat.

[irp]

Resepi Nasi Minyak Sedap

Hari ini saya akan berkongsi resipi padi hujan panas yang sederhana. Untuk mendapatkan hasil yang diinginkan, gunakan sebutir beras dengan nasi kuning lembut, pelepasan dan emas. Mari kita berikan apa bahan dan cara membuatnya. Sekarang Adakah rahsia membuat nasi yang enak dalam resipi minyak nasi saya di bawah ini.

[irp]

Bahan-bahan :

 • 3 cawan nasi biasa
 • 3 cawan air (dengan jenis beras ye… perlukan petunjuk yang lebih banyak, membesar-besarkan..)
 • 1/2 Bawang besar – nipis
 • 1 batang jagung dari kulit kayu manis, buah pelaga, bunga cengkih dan star anise
 • 2 sudu besar ghee
 • 1 keping kiub ayam
 • nod daun Pandan
 • serbuk kunyit sebagai colorant yang
 • garam secukup rasa

Cara memasak :

 1. Bilas nasi dan longkang.
 2. Panaskan minyak lembu. Masukkan bawang, rempah dan goreng sehingga berbau baik. Masukkan daun pandan, kubus ayam dan serbuk kunyit. Kemudian masukkan nasi. Gaul intim.
 3. Masukkan jumlah air beras dan garam secukupnya.
 4. Masuk ke dalam mangkuk beras dan tekan butang ‘mula’. Sementara itu ia menyediakan ayam masak merah dan oren Gamat.

Sekian pembahasan resepi nasi minyak yang sedap ini, semoga bermanfaat untuk kalian semua.

Leave a Comment