Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Puding Roti Milo

Resepi Puding Roti Milo

Resepi Puding Roti Milo – Suatu hari selepas saya bersedia, saya memutuskan untuk minum dan makan terlebih dahulu. Nampaknya supaya ia disampaikan. Jika saya mengambilnya, ia adalah lazat. Ambil satu lagi. Hahaha. Dibalik surau dengan menggunakan iPad terus-menerus dan terus bertanya kepada pak cik Google, ada tanggapan supaya apa itu. Tetapi cari mempunyai carian, tidak boleh tahu apa-apa.

Resepi Puding Roti Milo
Gambar Puding Roti Milo

Rasa semacam ada juga busa, ada juga rasa roti sedikit. Saya juga menulis kepada Juita untuk membuat pesanan atau puding kerana saya juga boleh membawanya ke surau untuk memecahkan puasa. Itulah kisah bagaimana puding ini berfungsi. Saya tidak suka emulco coklat, jadi gunakan milo yang terdapat stok di rumah. Alhamdulillah juga tingkah laku. Jiran saya Dato Shoib yang kebetulan pecah di surau pada hari itu, memberikan maklum balas yang lazat.

[irp]

Resepi Puding Roti Milo

Alhamdulillah, ia juga menjadi masalah kerana kita tidak dapat merasakan hak itu. Di sebalik surau, saya dapat rasakan. Rasa manis oren yang sesuai. Sebenarnya puding atau agar adalah kue yang mudah dan cepat yang disediakan dan yang paling penting sangat intim dengan masa berbuka cepat, lebih banyak lagi jika dalam sejuk sejuk. Resepi puding Jom adalah lazat di bawah. Semoga berjaya.

[irp]

Bahan bahan :

 • 10 gram agar agar serbuk
 • 3 cawan air
 • 1/2 cawan gula kaster
 • 2 sudu besar mentega
 • 1 sudu kecil esen vanila
 • 1/4 cawan serbuk milo – bancuh dengan sedikit air panas

Bahan kisar :

 • 1/2 cawan air
 • 2 biji telur
 • 4 keping roti
 • 3/4 cawan susu cair
 • 1/2 cawan susu pekat

Cara memasak :

 1. Masak tepung untuk menyimpannya bersama air dan gula coklat untuk dididihkan.
 2. Kisar roti, telur, susu pekat, susu cair dan air. Kemudian tuangkan ke dalam periuk agar ia mendidih.
 3. Masukkan mentega dan kacau rata untuk mendidih semula. Letakkan api. Bahagi ke 2. satu stroke biarkan warna asal dan satu pesanan memasukkan milo yang dibancuh dengan 1 bilah air panas agar tidak benih.
 4. Ambil 1 sudu warna asli dan tuangkan di tengah kuali. Kemudian ambil 1 sendok millo dan tuangkannya ke atas warna lapisan asal. Buat seli sekejap supaya ia habis. Cepat dipukul sebelum dibekukan.
 5. Setelah siap, letakkan di dalam kes yang sejuk sebelum dipotong dan dihidangkan.

Nota :

Boleh menggantikan Milo dengan koko atau nescafe, ambil suka.

Leave a Comment