Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Puding Roti Pelangi Mudah

Resepi Puding Roti Pelangi Mudah

Resepi Puding Roti Pelangi – Semangat nak untuk kuih muih tengah menyala. Keinginan hati untuk mencuba semua resepi yih mihih tradisional yang berfungsi sebagai makanan dan makanan kegemaran saya sebagai seorang anak di kampung.

Resepi Puding Roti Pelangi
Gambar Puding Roti Pelangi

Dianjurkan untuk membuat kuih kuih tradisional lebih mencabar daripada kuih moden. Sekali lagi tawak, kita terperangkap mengurutkan kuih kuih kuih tradisional di kalangan ahli keluarga sehingga dapat diwarisi dari generasi ke generasi.

[irp]

Resepi Puding Roti Pelangi

Hari ini saya mencari resepi Roti Pelangi Puding yang diambil dari internet. Hahaha tidak memasak sahaja yang menyebabkan saya ditangkap tetapi juga gambar puding itu. Saya berkhidmat setiap orang dengan minat yang besar. Sila bekerjasama dengan resepi ini. Semoga Allah memberi ganjaran ilmu yang datang kepada kita semua. Perkhidmatan apa yang saya berikan.

[irp]

Bahan bahan :

 • 4 keping roti
 • 2 biji telur
 • 1/2 cawan susu pekat
 • 170 ml susu cair
 • 10 gram serbuk agar2
 • 1/2 cawan gula – boleh kurangkn
 • 2 sudu besar butter/marjerin (cairkan)
 • 3 1/2 cawan air (guna cwn biasa 230ml).
 • Pewarna merah, kuning dan hijau. (terpulang masing2)

Cara memasak :

 1. Rebus 3 mangkuk air, agar serbuk dan gula ke dalam periuk.
 2. Campurkan roti, telur, susu pekat, susu cair dan air dulang (1/2 cwn). Kemudian masukkannya ke dalam periuk mendidih untuk air yang telah direbus.
 3. Masukkan mentega / marjerin dan kacau rata hingga mendidih. Matikan api.
 4. Bahagi ke 3. masukkan pemilihan warna dan sebati huru-hara.
 5. Ambil sudu hijau dan tuangkan di tengah kuali. Kemudian ambil sudu merah, tuangkan warna hijau. Biarkan puding bergerak ke tepi. Jangan risau atau kekacauan.
 6. Kemudian ambil juga warna tuang kuning di atas warna hijau juga. Ulangi warna merah dan membentuk. Apabila salutan @ me’marble’kan, marilah cepat kerana puding ini mudah untuk membekukan beku.
 7. Dah bersedia untuk disimpan dalam peti sejuk sejuk sekurang-kurangnya sejam. Suka makan apabila ia sejuk.

Leave a Comment