Resepi Roti Bun Cheese Mudah

Share Yuk!

Resepi Roti Bun Cheese – Resepi Roti Bun Keju ini adalah kegemaran Danial. Jika Mydin, pasti dia akan Mamam Bakery. Jika Tesco pulak, dia akan mahu kuih Raja. Tiada seorang pun selain daripada, cari Resepi Roti Bun Cheese yang manis ini. Aleya yang dia suka sebut keju harga di atas bahawa hanya gula je. Abis togel2 semua dibuat roti. Kerana saya tidak pernah berkongsi resipi sebelum, anda boleh klik la link2 di atas untuk rujukan. Di sini saya akan berkongsi gambar 2 Ya.

Resepi Roti Bun Cheese
Gambar Roti Bun Cheese

Petang ini acik gim belakang terus beli barang Simpan KAT hebat. perkara yang boleh dilakukan di Nestle Yoghut yang. dah dah merancang apa yang perlu dilakukan … sekali dah pegi kat Kedai-kedai yang baik tu la acik membeli barangan lain termasuk yis, kacang merah teras dan cheddar keju. tiba-tiba merasa seperti membuat roti. Akhirnya selepas 3 tahun tiada rotan. Dari minggu lepas angin budak slat tiba2 saya berhenti di dapur.

Lama jadi Tuhan-terkutuk! Jangan selalu membuat roti kerana roti yang begitu lembut seperti yang diharapkan. Masa mengembang sangat tinggi tetapi apabila mereka memasak tekstur menjadi keras. Tu Tu yang diterbitkan semula. Kecewa!Jatuh dalam kat blog ni jururawat blogger masakan. Betul2 dia untuk mempromosikan dan Resepi Roti Bun Cheese yang lazat tu. Jadi … inilah hasilnya. Bukan kecewa tapi gembira lagi. Harap2 sibuk dengan roti badan pula tidak mengembung cam roti.

Resepi Roti Bun Cheese

Penambahan roux air dalam Resepi Roti Bun Keju ini yang saya membuat rasa roti sangat lembut dan gebu kerana saya hanya menggunakan roti tanpa yis atau bread softner softner. Adakah roux udara? Wah! menarik bukan? Ramai blogger2 masakan roux telah menggunakan air sebagai bahan tambahan dalam doh roti untuk mendapatkan tekstur yang lembut dan gebu.

Bahan-bahan Resepi Roti Bun Cheese :

  • 380gm tepung protin tinggi (tepung roti)
  • 3 camca besar susu
  • 80gm gula kastor
  • 3 sudu kecil yis segera (saya guna Kuripan)
  • 1 telur bj yang
  • 100ml air
  • 100gm air roux
  • 60gm mentega / marjerin
  • 1sk roti softner (saya Tambah) – saya tidak meletak
  • Mozarella / Parmesan Cheese dan gula ditaburkan ke atas roti untuk rasa – saya gantikan dengan keju cheddar

Arahan membuat Resepi Roti Bun Keju :

  1. Masukkan semua bahan kecuali air dalam mangkuk pembancuh elektrik dan Gaul sehingga sebati.
  2. Tambah udara sedikit demi sedikit sehingga kita mendapat ketepatan yang diperlukan (Jangan letakkan semua udara sekaligus).
  3. Knead selama kira-kira 20 minit. sedikit tidak kisah.
  4. Saya guna BM, saya meletakkan semua bahan dan biarkan hulu BM dalam masa 10 minit. Kemudian saya memasukkan mentega.
  5. Saya biarkan BM menguli doh selama 1 jam 30 minit.
  6. Apabila BM dilakukan uli, keluarkan doh dan knead doh ikut bentuk yang saya suka. Kerana doh boleh menjadi agak banyak, saya telah mencipta dua jenis roti: 
    1. keju roti saiz 9 x 9-inch hidangan hidangan
    2. roti bun yang saya masukkan dalam sarung muffin saya sedikit.
  7. Ban comel Tu saya meletakkan teres sardin.
  8. Untuk bun yang cantik-cantik dalam sarung, saya Tabur sedikit daun pasli.
  9. Untuk roti keju apabila telah keju gebu dan boleh dengan gula kastor.
  10. Bakar 160-170 darjah 15-20 minit. Di bawah kebakaran ke atas sehingga roti yang dimasak.
  11. Selepas siap dibina. Di Bun masih panas dan kemudian sapu mentega di permukaan.


Share Yuk!

Leave a Comment