Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: Parameter 2 to __search_by_title_only() expected to be a reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Roti Canai Lembut Dan Rangup

Resepi Roti Canai Lembut Dan Rangup

Resepi Roti Canai Lembut – Salam assalam’ualaikum dan Jumaat kepada semua yang sanggup menggugurkan dia di sini. Pernah letih daripada saudara perempuannya makan nasi ?? Haha malam tadi telah ditanya bahawa anak-anak akan makan resipi roti bergulung yang lembut dan rangup dia orang je hari siang, dia berkata ok tidak ada masalah !! bersamaan dengan hanya ok jika saya sayang roti bergulung.

Resepi Roti Canai Lembut
Gambar Roti Canai Lembut

Jadi hari ini memulakan proses pencampuran dan uli adalah resipi roti bergulung yang lembut dan rangup, Untungnya tidak ada pembuat roti tidak sangat muok otot ni ni. resipi roti bergulung yang lembut dan rangup adalah dinding tinjauan kaknoor FB Mohd n. lagi, Mohd n. masak untuk ahli, masak semua resipi yang dia rasa rasa kaknoor.

[irp]

Resepi Roti Canai Lembut

Buku-buku Baca resipi roti lembut dan roti seperti ini dan jika mereka adalah brokoli dan boleh menjadi lazat. Untuk membenarkan kaknoor Mohd n. Resipi blog Taman Mas, ya akk kenkawan rujukan dan zaman kanak-kanak kemudian.Sarapan Pagi Resipi roti lembut dan roti segar sangat popular di kalangan rakyat Malaysia. Walaupun cara untuk menyediakan resipi roti bergulung lembut dan rangup memerlukan masa yang lama tetapi permintaannya sangat tinggi dan sangat disayangi.

[irp]

Bahan-bahan resepi roti canai lembut dan rangup :

 1. 1 kg tepung
 2. 750ml air
 3. 1 telur
 4. 1 sudu besar garam
 5. 1 sudu besar mentega / marjerin
 6. 5 camca besar tepung (jika anda melancarkan doh roti adalah terlalu lembut, tambah sedikit tepung ni)

Cara membuat resipi roti bergulung yang lembut dan pelbagai :

 1. Masukkan tepung gandum, telur, mentega dan garam ke dalam bekas, kemudian kacau sehingga sebati.
 2. Masukkan bahan kacau ke dalam kelancaran air.
 3. Uli doh a dan doh berehat selama 10 minit.
 4. Uli lagi selama 6-8 minit (menetapkan langkah ini 3 kali – uli dan doh rest)
 5. Uli jadi doh elastik dan tidak dilampirkan. (Jangan teragak-agak jika timbunan dirasai di tangan terlebih dahulu jika dia masih lemah lagi selepas proses kedua, uli dan rehat, tambah sedikit tepung (1/2 pisau besar).
 6. Bentukkam 20 keping menjadi bebola dan dilapisi dengan marjerin (diperap selama 3 jam atau lebih).
 7. Ambil roti, kapur dan stok dan bukannya lemon (untuk mengelakkan air mata,
 8. Sarung tangan mesti berminyak).
 9. Panaskan periuk dengan api sederhana, letakkan sedikit minyak dan masak sehingga perang. (Semasa flip roti, biarkan minyak merebak di atas roti).
 10. Bersedia untuk berkhidmat.

Leave a Comment