Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Roti Canai Mat Gebu Sedap

Resepi Roti Canai Mat Gebu Sedap

Resepi Roti Canai Mat Gebu – Resepi Roti Canai Mat Gebu asal dari abang, Sue yang digunakan untuk menjual roti canai dan kedatangan terima begitu sue kegunaan restoran terbuka mana-mana recipi sama. Sehingga kini merah Sue. masih membuat segera dilancarkan pada harga yang murah, 5 keping rm2.50 sahaja. Walaupun ia adalah sejuk ia tetap lembut. Jika digunakan dalam Sue Restoran roti canai keluaran menjadi menu menu atas dan roti juga bom pertama di Miri.

Resepi Roti Canai Mat Gebu
Gambar Roti Canai Mat Gebu

Terdapat juga pelbagai jenis roti yang berbentuk kon TISU juga menjadi pelanggan kegilaan. Pekerja miskin Sue setiap hari Mengguli kg 5-8 hidangan dan ia hanya untuk satu hari. Jika mereka menggulung hingga 20 kg catering. Terdapat mesin tetapi mereka tidak mahu kerana doh tekstur siap ketika ia bukan jenis uli yang sama dengan tangan. Bahawa mereka bercakap tentang. Pada malam yang banyak Roti tisu keluar dan majoriti pelajar dari Universiti Curtin yang datang hanya untuk menggulung tisu.

[irp]

Resepi Roti Canai Mat Gebu

Semasa mengambil masa di mana saya mencari pinggan besar roti je. Tidak ada roti fisiologi di Miri. Di Restoran tahu itu sudah tentu mendakwa kami mempunyai menu khas kami sendiri.Kacang dal pada asalnya dicipta sendiri dan bila Sue dan Sue kenkangan masa mengajar pekerja Sue untuk mengambil alih tugas. Terima kasih Tuhan adalah masih pada hari yang sama seperti dari dimensi sama mesti perlu dipatuhi. jom tengok resepi roti canai.

[irp]

Bahan-bahan Resipi Roti Canai Mat Gebu :

(A)

 • 500ml air suam
 • kuning telur 1 A
 • 1/2 boleh penyebab susu (tin tinggi)
 • 2 camca besar mentega / marjerin
 • Garam secukup rasa

(B)

 • 1 kg tepung (label hijau)

Bagaimana cara membuat Resepi Roti Canai Mat Gebu :

 1. Campurkan bahan-bahan (A) dan merasai lemak manis dan garam secukup rasa.
  tuangkan adunan yang (B) dan masak sehingga adunan lembut. (Sue pembuat roti untuk kegunaan mudah alih) Makan selama 30 minit.
 2. Bilakah sedia untuk menumbuk sisa dan angin dan knead lagi sekelip mata Lube.
 3. ia boleh dibahagikan mengikut saiz diutamakan. Biasa 1 kg tepung boleh 20-23 pips dan ia terpulang kepada saiz yang disukai.
 4. sapu marjerin di dalam bekas dan boleh di bulatan pusingan terakhir doh.
 5. Apabila dan semua-galanya sudah siap, sapukanlah lagi air mani pada doh, pastikan segala-galanya dilindungi dan boleh disejukkan.
 6. keluarkan doh jadi lembut sebelum digunakan.
 7. Bagi yang boleh merebak, menyediakan pinggan besar dan berus dengan minyak. Pada sebuah akhbar-menekankan doh dengan jari-jari anda menjadi nipis. Pastikan tidak terlalu kering akan sukar ditarik.
 8. letakkan minyak lebih banyak sedikit doh dan tarik-tarik ke permukaan akhir plat. Tarik perlahan-lahan supaya tidak ke udara. Jika adunan lembut, ia adalah benar-benar mudah dan tidak koyak apabila ditarik.
 9. dan boleh diambik dari dulang dan ia akan menjadi panjang. Mengelaskan doh sidah yang diperkenalkan lebih awal dan letak dalam sapu sapu minyak. (Gambar di atas)
 10. menyediakan kuali tidak lekat dan masukkan minyak sedikit, doh pix yang telah dilancarkan lebih awal dan Seluar-Seluar rata di sekitar dan letakkan dalam kuali.
 11. Tuangkan sedikit minyak atasnya agar tidak kering dan kering. Menggunakan haba yang rendah dan masak hingga kekuningan sebelah menyebelah.
 12. mengambil kertas dan letakkan minyak dan mengisar turun pat supaya mudah untuk makan

Leave a Comment