Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resepi Roti Jala Sukatan Cawan

Resepi Roti Jala Sukatan Cawan

Resepi Roti Jala – Hari ini kami menyediakan Roti Jala untuk dimakan bersama Gulai Kambing yang saya masak untuk disajikan semasa lawatan Dato Uddin dan keluarga. Anak saya yang menyediakan roti jala ini semasa saya dan suami keluar dari rumah pertama di Paramount Garden, PJ. Sekembali di rumah, tengok semuanya sudah siap dan sedia terhidang.

Resepi Roti Jala
Gambar Roti Jala

Resepi Roti Jala

Masih menggunakan resepi yang sama disediakan sebelum ini. Memang terbaik resepi ini, kerana sampai malam ini masih tetap lembut saja. Jom tengok resepi jika ada yang ingin mencuba resepi roti jala yang sangat lembut ini. Memang banyak resepi roti jala tapi setakat ini, kami masih setia dengan resepi di bawah ini.

[irp]

Bahan bahan :

  • 3 cawan tepung gandum
  • 2 1/2 sudu besar minyak masak
  • 1 sudu kecil garam
  • 1 biji telur
  • 3 cawan air/santan/susu segar (saya guna air dicampur sedikit santan)
  • Sedikit pewarna kuning

Cara memasak :

  1. Campurkan semua bahan sehingga benar. Sekiranya anda tidak tahu sama ada anda perlu meletakkan helah, cuba letakkan satu rujukan. Jika pelepasan yang tidak terganggu maksudnya di dalam jaring menggunakan tongkat kayu tidak. Kuali biasa mungkin asal tidak dilampirkan. Sekiranya tertumpu menambah lebih banyak air supaya dapat dijalar.
  2. Keluarkan mesh di atas cuti kuali dalam sekejap. Jika dah memasak tidak buruk di belakang aje terus dibesarkan dan digulung.
  3. Apabila dah sedia makan dengan kuzi memasak ayam. Sesuai untuk rumah terbuka kerana walaupun untuk malam bakut nets tu tetap lembut seperti yang baru dimasak. Cubalah.

Leave a Comment