Resepi Roti Sosej Goreng Mudah

Resepi Roti Sosej Goreng – Pernah mendengar ada roti sosej atau anjing Panas ?? Dia lebih suka menggunakan kata ‘sosej’ berbanding ‘hotdog’. Sosej gulung adalah lebih kurang sama dengan roti sardin, kerana sosej itu juga boleh digantikan dengan sardin Pusat. Roti sosej yang lazat dimakan pagi untuk sarapan pagi atau makan malam. Memang lazat dimakan bersama sos cili dan mayones. meredakan n mudah …

Resepi Roti Sosej Goreng
Gambar Roti Sosej Goreng

Bilakah sudah petang, mulai resipi untuk satu hidangan tercari2 pulak petang … hempedu teringat jika ada sosej, dan kemudian Cari resipi je la … dan yang paling mudah untuk melihat kat-kat, yang menarik gamba dia yang akan mencoba … tapi Yang paling penting mesti akan pergi kerana saya mudah2 dibuat. Jadi ni la hasil, sosej goreng roti, makan petang makan malam sekali. senang itu berjaya!Google menyimpulkan bahawa keputusan mengetuk, berhenti di sini, macam2 pastri n roti resepi ada …

[irp]

Resepi Roti Sosej Goreng

Love ya Kongsi Resipi. Sila benarkan lak ingin berkongsi di sini. Resipi yang sangat mudah. OK, jika anda ingin mencuba untuk melihat resepi roti goreng sosej secara manual mesti terluka seperti berikut. Resipi Istimewa lakaran, ada gambar langkah demi langkah. Salam Ramadhan semua saya suka Alhamdulillah hampir separuh bulan kita telah melalui. Semoga Allah memberi kita peluang secukup rasa hingga akhir Ramadhan tahun ini.

[irp]

Bahan-bahan resepi roti sosej cheese :

 • 3 hirisan roti
 • sosej 3
 • 1 telur (dipukul dalam mangkuk)
 • Nanti garam
 • Rasa minyak (utk menggoreng)

Arahan membuat resepi roti sosej gulung :

 1. Panaskan minyak. Separuh-masak sosej goreng. (Itu adalah sehingga goreng atau rebus). Keluarkan, longkang dan diketepikan, membenarkan sejuk sebentar.
 2. Setelah itu, dengan menggunakan gelas atau pengisaran alat, meleperkan roti jadi nipis. Mencipta satu demi satu hingga akhir.
 3. Tujuannya adalah untuk mengeluarkan udara dalam roti itu supaya ia tidak menyerap minyak semasa menggoreng nanti.
 4. Kemudian menewaskan telur dengan sedikit garam hingga sebati.
 5. Dia kemudian boleh roti itu bergolek disumbat dengan sosej goreng lebih awal. Bergolek seperti biasa dan lampiran melancarkan roti dengan telur yang dipukul.
 6. Kot seluruh permukaan telur untuk roti terputus lebih awal.
 7. Dia kemudian boleh Panaskan minyak dan goreng hingga kekuningan selama kira-kira 2 minit. Belakang-flip dan terus memupuk.
 8. (Gunakan api sederhana sebagai telur cepat hangus).
 9. Potong secara manual mesti luka sosej yang telah begitu gembira dengan rasa sendiri dan mudah untuk makan, Hidangkan bersama
 10. sos cili dan sedia untuk dimakan.

Leave a Comment