Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resipi Agar-Agar Buah Buahan Koktel Sedap

Resipi Agar-Agar Buah Buahan Koktel Sedap

Resipi Agar-Agar – Dalam masa beberapa jam, di negara kita akan mengalu-alukan Hari Kemerdekaan Ke-59. Hari Happy Merdeka untuk semua. Bukan sahaja negara perlu merdeka tetapi minda rakyatnya juga perlu merdeka dan matang dalam segala tutur kata, pemikiran dan perbuatan. Apabila menpunyai tempoh, saya suka melayani instagram.

Jika anda biasa melihat beg tangan. Tapi kini melihat fesyen fesyen pakaian selain melihat keletah Lara Alana, Jenna, Ecah atau Jemyma. Suka melihat bagaimana ibu bapa mereka mendidik anak mereka sendiri.

Saya perhatikan orang ramai yang menganggap mereka tidak lagi bebas. Mereka suka meninggalkan komen yang boleh menyebabkan kesalahan orang lain di Instagram. Bayangkan jika kita sebagai tetamu yang melawat rumah orang, membuat komen dan ini. Agak agak ada adab tidak banyak sebegini. Sebenarnya kalau ikut apa yang saya dengar dari kuliah Ustazah Aishah, mereka ini adalah golongan yang menpunyai penyakit hati.

Resipi Agar-Agar Buah Buahan Koktel
Gambar Agar-Agar Buah Buahan Koktel

Terdapat 6666 ayat dalam Al Quran yang sama dengan jumlah urat dalam hati. Terdapat 6666 penyakit di hati. Penyakit yang paling berbahaya adalah nafsu. Ayat 10 surah Al Baqarah menyebut antara lain dalam hati mereka ada penyakit. Sekiranya tidak dirawat, dia akan meningkat kerana tidak ada panduan dari Tuhan. Tuhan tidak akan membenarkan permintaan hamba-Nya.

[irp]

Sekiranya jalan itu lurus, maka ia harus dikaitkan dengan Al-Quran. Sebenarnya jika tidak ada yang baik untuk dikomen tidak perlu ditulis apa-apa. Komen saya, tak usahlah kita seolah berlagak pandai dalam segala hal sehingga semua benda pun kita nak memberi nasihat. Sebenarnya kita boleh menasihati satu sama lain tetapi ada cara-cara seperti tidak menegur dalam khalayak untuk memalukan orang itu. Juga kita dapat melihat sama ada kita mengenali mereka atau hanya membuat sendiri.

Tidak perlu mengajar orang lain apa yang hendak dikongsi dan apa yang tidak sepatutnya di Instagram. Yang lain bukan hamba budak. Entah entah lebih berjaya dari yang memberi komen. Nasihat saya, kita belajarlah menghormati hak orang lain yang bukannya anak kita untuk ditegur tegur. Hatta jika anak sekali, mereka mempunyai hak mereka sendiri.

[irp]

Tanpa mereka sedar mereka yang suka komen dan tunjuk pandai ini memandang rendah dan menghukum orang lain. Seolah masa silam seseorang yang dikatakan “bersalah”, tidak boleh di share. Sejarah tetap sejarah, tidak ada sesiapa pun di dunia ini walaupun anda seorang permaisuri untuk mengubah takdir yang telah berlaku. Saya diminta kononnya untuk menjalankan “tanggungjawab sosial” dengan tidak share gambar idola saya secara terbuka.

Hello gambar lukisan seperti yang saya kongsi di internet. Taip nama sahaja, seratus bahkan ribuan gambar. Cukuplah sebelum ini. Perkhidmatan malas, buat kepala saya sahaja. Jika ada yang komen negatif di IG saya, maknanya, saya tiada pilihan lain melainkan block anda. Serius kerana saya tidak suka orang-orang yang bertindak seperti ini dalam hidup saya.

[irp]

Hari ini saya ingin mengambil resipi makanan sebagai hidangan pencuci mulut. Saya menyediakan Buah Buah Koktail untuk tetamu khas kami pada Ahad lepas. Saya memasak sendiri sebaik yang saya berada di belakang pegawai. Ia agak letih kerana dah dah agak lalu. Jadi saya hanya menyediakan bahan bahan sahaja. Kecuali untuk pesanan ini saya terus memberikannya.

Disimpan dalam dulang penyejuk. Ia sangat memerlukan saya hari ini. Sehingga keesokannya, saya terkejut apabila melihat ianya telah habis.

[irp]

Resipi Agar-agar Buah Buahan Koktel

Ia jarang berlaku untuk kes ini. Ia biasanya mengambil masa untuk dibelanjakan. Apapun, berasa gembira kerana tetamu dan anak-anak anda seperti apa yang disediakan. Resipi perkhidmatan Jom yang saya pelajari dari Juita, anak saya yang tercinta.

[irp]

Bahan bahan :

  • 10 gram serbuk agar-agar
  • 1 tin buah buahan koktail – tapis dan buang air
  • 150 gm gula kaster
  • 650 ml air
  • 250 ml susu cair

Cara memasak :

  1. Masak serbuk agar agar, gula dan air supaya agar dan gula menjadi larut.
  2. Masukkan susu cair dan huru-hara supaya ia mendidih. Selepas mendidih, tutup api dan masukkan buah koktail.
  3. Tuangkan gelatin ke dalam lembaran penaik / rujukan pilihan. Segera sejuk sebelum mendinginkan di dalam peti sebelum berkhidmat.

Leave a Comment