Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resipi Ayam Masak Kurma Sedap

Resipi Ayam Masak Kurma Sedap

Resipi Ayam Masak Kurma – Insya Allah lagi 2 hari kita akan masuk ke bulan Ramadan. Berdoalah agar kita boleh memasuki bulan Ramadan dan semoga ia menjadi Ramadan yang terbaik dalam kehidupan kita.

Sesungguhnya harga syurga sangat murah pada bulan Ramadan. Sesiapa sahaja boleh membelinya. Ini adalah tawaran hebat yang Allah telah mendedikasikan kepada umat Nabi Muhammad SAW. Ceramah di Surau Ad Dhuha di mana Ustaz Mat Som menyebutkan bahawa Allah merosakkan umatnya pada bulan Ramadan.

resipi ayam masak kurma
Gambar resipi ayam masak kurma

Orang-orang yang mengetahui kelebihan Ramadan, jika anda ingin setiap hari adalah bulan Ramadhan. Sekiranya manusia tahu apa yang ada di Ramadan, pasti mereka mahu setiap hari Ramadan. Kembangkan langkah-langkah dan berjalan kaki ke masjid. Orang yang seronok dengan kedatangan Ramadan dianggap sebagai amal. Orang yang tidak menyukai Ramadan adalah silap dan berdosa.

[irp]

Kita perlu merangka apa yang perlu dibuat pada bulan Ramadan. Berapa banyak juz Al Quran yang kita mahu baca. Bacalah Al-Quran pada bulan Ramadan akan menjadi pahala wajib. Sebagai hadiah mendapat ganjaran membaca Al Fatihah dalam doa. Bacaan Al-Fatihah surah di dalam dan di luar solat, ganjaran tidak sama.

Setiap satu huruf boleh menjadi 10 ganjaran dengan 70 lagi untuk amalan mandatori. Jadi kami mendapat reka bentuk bagaimana khatam Al Quran. 1 juz terdapat 10 helai. Setiap kali selepas 5 doa, kita membaca 2 helai. Satu hari boleh berjalan 1 juz. Ibadat sunat boleh memberi ganjaran solat wajib.

Mengingati perintah Ustaz Zul Ramli untuk melipatgandakan doa kedua hatta ibu. Mereka seolah-olah mendapat bantuan. Ingat semangat ibuku yang mendidik saya. Selain mengajar dan mendidik, mereka juga menunjukkan kepada kami model seperti kajian rajin, doa, doa dan sebagainya. Sebaliknya saya membaca dengan jiwa ayah saya. Sangat sengit. Jika saya sukar atau malas membaca selepas dipanggil berkali-kali, pasti yang akan berhenti di belakang adalah tongkat penyapu.

[irp]

Sekarang masukkan bab resipi. Hidangan sebelah ini dimasak selepas Nana pulang dari hospital. Jadi ia agak lewat pada waktu petang. Matahari semakin gelap. Oleh itu, saya agak terburu-buru, terus tersangkut dari kawah dan berbaring di atas pinggan untuk merapatkan gambar hari ini. Jadi sos tidak kelihatan banyak lagi minyak apabila gambar ini diambil. Selepas itu, saya kemudian menyambung ke sup itu benar-benar memecahkan minyak.

resepi ayam masak kurma simple
Gambar resepi ayam masak kurma simple

Biasanya kanak-kanak tidak suka tarikh memasak. Aween pernah meminta saya untuk menukar menu apabila diberitahu saya mahu memasak tarikh. Tetapi ia menghairankan kerana hidangan pinggan mangkuk hari ini licin dengan satu hidangan. Diingati ketika semangat ayahnya masih ada, semangat Bonda suka memasak Kurma Brain dari lembu. Ini kerana tidak semua orang rajin dan pandai bekerja kepala lembu untuk mendapatkan otaknya.

Jadi kerana jiwa ayah saya tahu, saya suka makan otak lembu, dia akan mencairkan dia sendiri. Selepas ayahnya mati, tiada siapa yang dapat melakukannya. Sejak itu, saya juga tidak lagi makan otak otak sawit.

[irp]

Resipi Ayam Masak Kurma Yang Sedap

Perkhidmatan resipi yang kami gunakan hari ini[src]. Resepi tetapi mungkin cara menyediakan berbeza dari satu sama lain …

[irp]

Bahan bahan :

 • 1 ekor ayam
 • 5 ulas bawang merah – hiris
 • 4 ulas bawang putih – hiris
 • 1 biji bawang besar – belah 4 tapi jangan putus
 • 2 biji ubi kentang
 • 1 biji buah tomato – belah 2
 • Rempah penumis – bunga lawang, kayu manis, buah pelaga
 • 3 sudu besar rempah kurma
 • 1 kotak santan kotak – campur air secukupnya
 • Garam
 • Gula
 • Serbuk perasa
 • Asam keping
 • 1 sudu kecil kerisik

Bahan kisar :

 • 4 ulas bawang merah
 • 1 inci halia

Cara memasak :

 1. Panaskan minyak dan tumis bawang merah dan bawang dan bawang putih yang dihiris jadi kekuningan.
 2. Masukkan bawang merah dan halia berkisar. Membengkokkan begitu wangi. Masukkan rempah tarikh. Kacau. Tumis supaya rempah sawit tarikh naik minyak.
 3. Masukkan ayam, bawang besar dan kentang. Huru-hara meratakan dan biarkan ayam goreng dan minyak wangi.
 4. Masukkan santan dan air secukupnya. Campurkan dan biarkan masak sehingga sup pecah minyak. Masukkan garam, gula, kerisik dan masam masam.
 5. Akhirnya masukkan buah tomato. Selepas sos itu naik minyak yang cantik, api boleh ditutup.

Leave a Comment