Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resipi Biskut Cornflakes Madu

Resipi Biskut Cornflakes Madu

Resipi Biskut Cornflakes Madu – Syukurlah kepada Allah Yang Maha Kaya dan Maha Penyayang. Saya sangat berterima kasih kepada rahmat Tuhan dalam kehidupan saya sekarang ini. Semoga kita dan kita semua terus diberi kemudahan dan membantu dalam apa sahaja yang hidup.

Saya gembira dan amat berterima kasih dengan kejayaan dan pencapaian anak-anak saya setakat ini. Saya tidak mahu membandingkan anak-anak saya dengan anak-anak orang lain kerana saya tahu kebolehan mereka. Saya juga tidak membebankan mereka dengan tuisyen, kelas tambahan dll. Saya mahu mereka menjalani kehidupan yang normal.

Resipi Biskut Cornflakes Madu
Gambar Biskut Cornflakes Madu

Tidak terlambat untuk mengatakan nasib baik kepada bacaan Boy yang telah memulakan kajian pangkat diploma dan tahniah untuk Juita untuk pencapaian yang baik dalam keputusan SPM yang diumumkan hari ini. Semoga selepas Juita ini juga akan masuk ke kolej untuk mengikuti pengajian pra-universiti. Aamiin. Saya sebenarnya mati buntu dan idea untuk menulis kerana ia masih dalam kegembiraan berkat Tuhan kepada saya dengan cara ini.

Sekarang kita menyentuh sebilangan kecil resipi biskut. Kanak-kanak seperti Cornflake Biscu Honey berbeza dengan saya yang tidak berapa banyak jenis biskut ini. Jika saya mahu, saya tidak membuat biskut ini. Jadi setiap tahun anak-anak akan menyediakannya sendiri. Juita tahun ini sekali lagi menyediakan biskut Cornflake Honey.

[irp]

Resipi Biskut Cornflakes Madu

Jom kami berkhidmat dengan mudah tetapi menjadi kegemaran kanak-kanak. Sesuai untuk disediakan sebagai makanan ringan di rumah …..

[irp]

Bahan-bahan ( 50-60 biji ) :

  • 4 cawan Cornflakes
  • ¼ cawan madu
  • ¼ cawan mentega
  • Papercup secukupnya
  • Sprinkles sebagai hiasan
  • Ceri (sebagai hiasan – ikut suka)

Cara memasak :

  1. Cairkan mentega dan madu dengan api kecil. Chaos untuk mentega cair. Jagung ditumbuk sedikit dan dimasukkan ke dalam mangkuk.
  2. Campuran mentega dan madu dimasukkan ke dalam mangkuk yang mengandungi Cornflakes lebih awal. Lengan rata sehingga semua jagung jagung ditutup dengan madu.
  3. Dilempar ke dalam cawan kertas dan taburkannya ke atasnya. Lokasi ceri jika anda suka.
  4. Susun pada lembaran pembakar dan terbakar selama 10-15 minit dengan suhu yang sesuai.

Leave a Comment