Resipi Cekodok Pisang Rangup

Resipi Cekodok Pisang Rangup – Memang benar apa yang telah didengar sebelum ini, tidak ada kegembiraan mutlak dalam kehidupan ini. Selepas kita berjaya mempunyai sesuatu yang harus disembah, kita akan pergi ke perkara lain juga. Tidak ada kehendak manusia. Keseronokan untuk dinikmati adalah seketika. Setelah ketawa, kita akan kembali bersendirian atau bersedih. Setiap orang mempunyai masalah sendiri. Hanya cara mengendalikannya berbeza antara satu sama lain.

Malam tadi apabila saya membesar dengan sepupu saya, ia tiba-tiba memasukkan topik mewah di mana terdapat rumah yang dia kunjungi dengan kereta api mewah. Sejujurnya saya tidak pernah merasa iri dengan kemewahan ini. Ramai juga kawan kawan kampus kampus kami yang kini kaya, bahkan jurang surga dengan bumi bersama kami. Tetapi saya bukan kedua untuk berasa rendah diri atau cemburu. Cukup dengan apa yang saya ada.

Saya teruja kerana apa yang saya ada adalah hasil daripada gaji gaji dan titik peluh peribadi. Tiada kabel, tiada sambungan dan tiada projek. Semoga saya tidak akan membantah bab-bab dari mana kedatangan harta karun di hadapan Tuhan suatu hari nanti. Saya telah bersabar selama beberapa dekad dan terus memiliki khazanah, barangan yang dibungkus dan beg tangan mewah yang didambakan. Dengan izin Allah, saya mempunyai kesulitan dan keletihan.

Resipi Cekodok Pisang Rangup
Gambar cekodok pisang rangup

Tetapi kesenangan dunia ini hanya seketika, setelah berjaya memperoleh apa yang ditaburkan, apa yang kita buat dengannya? Hanya untuk memuaskan hati dan nafsu sendiri sebenarnya kosong kosong tidak mengandungi. Atau kerana kita hidup dalam masyarakat, perasaan tidak mahu ketinggalan atau bagaimana? Saya tidak mempunyai jawapan …

[irp]

Semasa saya keluar bersama Hubby di Restoran Rabiha, saya menyedari terdapat sebuah pisang menjual lori. Setelah makan, kami pergi ke lori untuk mencari kastanye pisang. Tetapi satu-satunya pisang, hanya pisang emas dan pisang Abu. Jadi kami juga membeli pisang emas untuk membuat Cekodok.

Ahad ini adalah masa untuk memasak atau menyediakan saya secawan kopi. Saya juga membeli 2 sudu lemongrass dengan harga RM2.00. Sangat murah untuk sekumpulan 6 keping lemak rumput lemon. Perbezaan antara resipi ini dan yang terdahulu ialah saya menambah mentega dalam set yang berfungsi untuk membantu merendam zakar anda.

[irp]

Resipi Cekodok Pisang Rangup

Jika anda suka, boleh juga diletakkan bikarbanat soda tetapi saya tidak suka mencucuk seperti bunga kek. Saya suka jenis poky yang mencolok terlebih dahulu. Jom kami berikan resipi yang saya gunakan di bawah.

Bahan bahan :

  • 8 biji pisang emas
  • 1 cawan tepung gandum
  • 1 sudu besar mentega
  • 1 sudu besar gula pasir
  • Secubit garam

Cara membuat :

Bangkit pisang supaya ia pecah. Masukkan gula dan garam. Kemudian letakkan mentega dan kacau rata. Masukkan tepung gandum dan rata rata.

Panaskan minyak dan setelah minyak benar-benar panas, masukkan campuran. Jika anda ingin menjadi cantik, gunakan jari. Tetapi saya ketika mengambil video, terpaksa menggunakan pisau. Goreng dengan api sederhana.

Selepas memasak, dibalikkan. Apabila bertukar-tukar warna keemasan, boleh mengangkat dan menyentuh tisu dapur. Bersedia untuk berkhidmat.

Leave a Comment