Resipi Fried Ice Cream Paling Sedap

Resipi Fried Ice Cream – Hmm anak-anak kini mempunyai selera makan yang berbeza dengan saya terutamanya walaupun beberapa dekad tinggal di KL, masih mempunyai tanduk dan rasa kampung. Malah, saya juga belajar menyesuaikan diri dengan citarasa mereka semasa makan untuk menubuhkan hari istimewa dalam keluarga dengan melawat restoran pilihan mereka.

Terdapat makanan yang diperintahkan, adalah makanan yang tidak pernah dimakan tetapi setelah diminta untuk mencuba, maka itu terasa baik. Itulah apabila ibu bapa dipaksa belajar dengan anak-anak. Tidak ada salahnya kita belajar sesuatu dari kanak-kanak jika itu yang mereka tahu lebih daripada apa yang kita tahu.

Sejak itu, mood saya tidak menentu, selera makan saya meningkat walaupun makanan yang saya makan terasa sangat buruk. Pakaian baru yang sedia dipakai semasa Majlis kemudian adalah ketat dan perlu dibawa untuk meningkatkan.

Resipi Fried Ice Cream
Gambar fried ice cream

Sebenarnya kita menerima intipati bahagian mana bahagian nikmat kehidupan yang telah ditarik dari kita ketika usia kenaikan pertama. Bagaimana pula pada masa ini, keseronokan kesihatan sangat mahal dan dihargai.

[irp]

Lihatlah jenis saya, pada akhir tahun ini, ketika kawan-kawan saya keluar dari negara ini dengan keluarga mereka, saya hanya cuti sakit di rumah. Sekiranya anda menyertai saya, saya ingin pergi ke pejabat tetapi dengan teliti, rawatan saya tidak akan memberikan kesan yang baik tanpa rehat yang mencukupi. S

eorang doktor mesti tahu mengapa seseorang sakit diberi cuti sakit untuk sekian lama, jika saya mengadu apabila diberitahu bahawa saya perlu berehat selama sekurang-kurangnya 2 minggu semasa menjalani rawatan pysio. Tetapi saya bersama, jika tidak saya yang suka diri saya sendiri, siapa lagi? Siapa lagi?

[irp]

Resipi Fried Ice Cream

Menghidupkan resipi kanak-kanak yang dikongsikan di sini, kepada saya ia adalah lazat tetapi tidak rasa saya kerana saya tidak suka ais krim. Saya suka bubur krim kacang hijau yang dijual dalam plastik lama ketika saya masih kecil. Itu ais krim yang terbaik dan ia adalah pada saya. Sekali petang, pasti menunggu penjual ais krim di hadapan rumah kami dengan seorang pengendara boling sambil menelefon loceng. Ini aiskrim zaman kanak-kanak, jika ais krim sekarang, saya pasti suka aiskrim di Baskin Robbin.

[irp]

Bahan Vanilla Ice Cream :

 • 5 cawan cornflakes – hancurkan
 • 1 cawan flaked coconut
 • 1 sudu besar serbuk kayu manis
 • 2 biji telur
 • 1 sudu besar susu
 • Minyak untuk menggoreng

Cara memasak : 

 1. Sudut 1/2 cawan aiskrim dan letakkan di atas kertas penaik kertas dan simpan di peti sejuk selama 1 jam.
 2. Campurkan cornflakes, serbuk kelapa dan kayu manis dalam satu mangkuk dan ketepikan.
 3. Dalam surih lain, telur dan susu menjadi benar.
 4. Keluarkan ais krim dari peti sejuk dan digolek di atas campuran sebelum disalut rata.
 5. Kemudian masukkan ke dalam telur sebelum digolekkan sekali lagi dalam urutan cornflakes. Selepas itu, masukkan asal ke dalam peti sejuk selama 1 jam atau sebaliknya menjadi lebih sukar.
 6. Panaskan minyak agar sangat panas dan letakkan es krim ke dalamnya dan gorengkannya selama 20-30 detik.
 7. Angkat dan letakkan di tuala kertas. Ia dihidangkan dengan madu dan strawberi.

Leave a Comment